Graaf van den Bosch

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Graaf van den Bosch

Graaf Johannes van den Bosch (Herwijne, 1 Fèbruari 1780Den Haag, 28 Januari 1844) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 43. Dhèwèké maréntah antara taun 18301834.

Johannes graaf van den Bosch maréntah antara taun 18301834. Ing mangsa pamaréntahané Tadur Peksa (Cultuurstelsel) wiwit diréalisasi, sebab sadurungé mung arupa konsèp sing digawé kanggo nambah kas pamaréntah kolonial lan nagara indhuk Walanda sing kentèkan dana amarga paprangan ing Éropah lan ing laladan koloni (mliginé ing Jawa lan Pulo Sumatra).


Didhisiki déning:
L.P.J. Burggraaf du Bus de Gisignies
{{{jabatan}}}
1830-1834
Diganti déning:
J.C. Baud

Uga delengen[besut | besut sumber]