Glètser

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gletser Aletsch ing Swiss

Glètser utawa glasier utawa glesyer iku lapisan ès sing wiwit obah mudhun ing èrènging gunung utawa dharatan.[1] Glètser iku uga sawijining prongkalan ès sing gedhé kang kabentuk ing sadhuwuré lumahing lemah. Gletser arupa akumulasi endhapan salju sing dadi watu wis suwé banget. Saiki, "ès langgeng" nutupi watara 10% dharatan sing ana ing bumi. Senajan akèh wong sing ngira gletser mesthi ana ing laladan kutub, sabeneré gletser uga bisa ana ing laladan pegunungan dhuwur ing saindhenging bawana, kejaba Australia, malah uga ana ing pegunungan dhuwur ing laladan cedhak katulistiwa ya iku Gunung Kilimanjaro nang bawana Afrika.

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ Kamus Basa Jawa (Kanisius 2001:236)
Glètser.
Glètser.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Glètser&oldid=1015990"