Glètser

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gletser Aletsch ing Swiss

Glètser utawa glasier utawa glesyer iku lapisan ès kang wiwit obah mudhun ing èrènging gunung utawa dharatan.[1] Glètser iku uga siji prongkalan ès kang gedhé kang kadhapur ing sadhuwuré lumahing lemah. Gletser wujud akumulasi endhapan salju kang dadi watu wis suwé banget. Saiki, "ès langgeng" nutupi watara 10% dharatan kang ana ing bumi. Sanajan akèh wong kang ngira gletser mesthi ana ing laladan kutub, sabeneré gletser uga bisa ana ing laladan pagunungan dhuwur ing saindhenging bawana, kejaba Australia, malah uga ana ing pagunungan dhuwur ing laladan cedhak katulistiwa ya iku Gunung Kilimanjaro ana ing bawana Afrika.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Kamus Basa Jawa (Kanisius 2001:236)
Glètser.

Pranala njaba[besut | besut sumber]