Giriṣa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Giriṣa iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Aṣṭi. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "Ratu Gunung" utawa "Sing lenggah kang gunung".

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:

U U U | U U U |---|--U| U U U |U

Tuladha[besut | besut sumber]

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • Girisa, pupuh macapat kang dhedhasar pupuh kakawin iki.