Gimlet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gimlet
Cocktail
Gimlet cocktail.jpg
A vodka gimlet with mint
JinisCocktail
Alkohol utama miturut volume
Suguhanstraight or on the rocks
Garnish standarLime
Gelas omben-omben standar
Cocktail Glass (Martini).svg
Cocktail glass
Bahan sing umume digunakake
  • Two to four parts gin
  • One part sweetened lime juice
Cara nyiapakeMix and serve. Garnish with a slice of lime

gimlet ( /ˈɡɪmlət/ ) iku cocktail digawe saka gin lan jeruk jus . Gambaran babagan ombenan taun 1928 yaiku: gin, lan papan jeruk nipis. [1] Katrangan ing novel Raymond Chandler The Long Goodbye taun 1953 mratelakake manawa "gimlet nyata yaiku setengah gin lan jus jeruk nipis Rose, lan ora liya." [2] Iki selaras karo proporsi sing disaranake dening The Savoy Cocktail Book (1930), sing nemtokake setengah Plymouth Gin lan setengah Jus Jeruk Nipis Rose. [3] Nanging, rasa modern kurang legi, lan umume nyedhiyakake paling ora rong bagean gin kanggo siji bagean jeruk nipis lan unsur non-alkohol liyane (waca resep ing ngisor iki).Asale jeneng koktail kasebut dipertandingake. Iki bisa uga dijenengi alat kanggo ngebor bolongan cilik (nuduhake efek 'tindikan' kanggo wong sing ngombe) utawa sawise Ahli Bedah Laksamana Sir Thomas Gimlette KCB (1857-1943), sing diarani pertama-tama nambah korde jeruk nipis ing gin saben dina total wong Angkatan Laut Kerajaan kanggo mbantu nglawan kerusakan ing plancongan dawa.

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. D. B. Wesson, I'll Never Be Cured III
  2. Terry Lennox in Raymond Chandler's The Long Goodbye
  3. Craddock, Harry (1930). The Savoy Cocktail Book. Dibukak ing 20 December 2016.
  4. "gimlet". Online Etymology Dictionary.