Gerrit (piranti alus)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Gerrit
Gerrit icon.svg
Gerrit.png
PerancangGoogle
Versi rilis terbaru3.4.0 / Mèi 18, 2021; 19 wulan kapungkur (2021-05-18)
Basa pamrogramanJava
PlatformJava Platform, Enterprise Edition
BasaInggris
JenisPangungakan kodhe[nb 1]
LisènsiLisènsi Apache 2.0
Situs webwww.gerritcodereview.com

Gerrit (/ˈɡɛrɪt/ GERR-it) yaiku piranti tembayatan kodhe adhedhasar wèb kang mardika lan sumber binuka. Para pangembang piranti alus kang nglumpuk bisa gentèn-gentènan ngungak pangowahané naraguna liya marang kodhe sumber mawa pangluru wèb dalah bisa nampa utawa nulak panjalukan pangowahané. Gerrit sinambungan karo Git, sawiji sistem kontrol vèrsi kadhistribusi.

Gerrit yaiku porokané (fork) Rietveld, piranti pangungakan kodhe liya. Rong piranti kuwi dijenengi saka juru rancang prabotan kabangsan Walanda, Gerrit Rietveld.[1][2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Gerrit wiwitané tinulis ing Python kaya déné Rietveld, nanging sapréné tinulis ing Java (Java EE Servlet) mawa SQL wiwit vèrsi 2 lan basis dhata adhedhasar Git (NoteDb) wiwit vèrsi 3.[3]

Ing vèrsi 2.0–2.16, Gerrit nganggo Google Web Toolkit[4] minangka wèb front-end-é. Sawisé dirembakakaké lan digunakaké kanthi paralèl mawa GWT—kanggo vèrsi 2.14 nganti 2.16, sawiji UI wèb Polymer[5] nggentèni UI GWT ing vèrsi 3.0.

Panganggo kondhang[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. basa Inggris: code review. tinjau [Ind] : ... peninjauan: pangukan. Sumber: Bausastra Indonesia-Jawi, Purwadarminta, c. 1939, #1979. pangukan : êngg. kn. pangungakan kc. ungak. Sumber: Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939, #75.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Gerrit's History". Dibukak ing 2020-10-12.
  2. van Rossum, Guido (2008-05-06). "An Open Source App: Rietveld Code Review Tool". Blogspot. Dibukak ing 2020-10-12.
  3. "Gerrit Code Review - NoteDb Backend". 2020-06-30. Dibukak ing 2020-10-12.
  4. "Gerrit: Google-style code review meets git". LWN.net. 2009-10-30. Dibukak ing 2020-10-12.
  5. "Gerrit Polymer Frontend". Dibukak ing 2020-10-12.
  6. "Project Roles". Android Open Source Project. 2020-09-01.
  7. "Arm Collaboration".
  8. "Contributing to Chromium".
  9. "Chromium Gerrit".
  10. "Chromium OS Developer Guide".
  11. "FAQs on Git/Gerrit/History Protection".
  12. "Developers - Getting started".
  13. "Gerrit". Eclipse foundation. 2018-06-25.
  14. "Using Gerrit Code Review in an Open Source Project". 2013-02-03.
  15. "gem5 Code review".
  16. "We're moving to GitHub". 2014-11-14.
  17. "Fuchsia Gerrit".
  18. "Making GWT better".
  19. "illumos code review".
  20. "Gerrit for LibreOffice". 2012-06-16.
  21. "Update & Build Prep". LineageOS. 2017-01-20.
  22. "Getting Started: The OpenDev Workflow".
  23. "Gerrit Introduction". 2019-06-02.
  24. "Gerrit at SAP". 2014-03-11.
  25. "Scilab Code Review".
  26. "Skia Code Review".
  27. "Contributing Code to Tizen".
  28. "Improving Operations Efficiency with Puppet". 2015-04-17.
  29. "TYPO3 Core repository migrated to Git". 2011-03-11.
  30. "Gerrit User Summit Europe 2019 - Schedule".
  31. "Wikimedia Code Review".

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah