Germknödel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Germknödel
2015 0723 Germknödel Buttersoße Gaislachalm Sölden.jpg
Germknödel with butter sauce
JinisSweet bread
Panggonan asalGermany and Austria
Woworan pokokYeast dough, sugar, fat (usually butter), poppy seeds, sugar, spicy plum jam
Buku masakan: Germknödel  Médhia: Germknödel

Germknödel ([ˈɡɛɐ̯mˌknøːdl̩] ing basa Jerman Jerman ) yaiku pangsit adonan ragi ( knödel ), [1] diiseni senggol plum bumbu lan disajeni karo mentega cair lan campuran biji wiji lan gula ing sisih ndhuwur. Kadhang kala - sanajan ora tradisional - disedhiyakake karo saus krim vanilla. Iki minangka spesialisasi kuliner ing Austria lan Bavaria . Sajian kasebut disajekake minangka panganan cuci mulut lan uga panganan utama .

Germknödel biasane panganan cuci mulut utawa bentuk bun. Bahan utama panganan cuci mulut yaiku adonan ragi kanthi gula lan lemak, biasane butter, ditambahake ing adonan. Pangsit kasebut diisi karo Powidl, senggol plum manis sing dirasakake karo cengkeh lan kayu manis. Pangsit dikukus banjur disajikake nalika isih panas nganggo mentega cair utawa saus panganan cuci mulut vanilla, lan ditambah karo wiji lan gula rebus.

Bedane utama antara Germknödel lan sajian sing gegandhengan, Dampfnudel, yaiku sing umume dikukus utawa digodhog ing banyu asin, kamangka sing digoreng lan dikukus ing campuran susu lan mentega.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Aldred, Jessica (February 7, 2015). "Great little ski resorts: Alpbach, Tyrol, Austria". The Guardian. Dibukak ing November 5, 2016.