Gendéra Polandia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
FIAV 111000.svg Gendéra Polandia
Rasio 5:8
FIAV 000110.svg Gendéra Dagang lan Dines ing sagara
Rasio 5:8

Wiwit awal abad kaping-13, Garudha Putih iku wis dadi Lambang Polandia. Garudha Putih ana ing tamèng abang iki dadi warna dhasar gendéra nagara.

Warna putih sing ana ing dhuwur nglambangaké étika lan kasucèn, kamangka werna abang iku nglambangaké korban sing kudu diprihaké nalika Polandia berjuang marang kamardikan.

Gendéra sing digunakaké ing swasana resmi ana lambangé ing tengah.

Gendéra iki resmi dienggo wiwit tanggal 11 Agustus 1918 lan sawisé Perang Donya II wiwit 20 Maret 1956.

Wiwit taun 2004, tanggal 2 Mei ditetepaké dadi Dina Gendéra.

Gendéra Dines[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]