Gendéra Federasi Mikronesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
FIAV 110110.svg Rasio bendera: 10:19
Rancangan dimupangatake ing bangsa biyen lan sakiki ora migunani Gendéra Teritori Pawakilan Kapulon Pasifik; digunakaké déning FM 1965-1978
Rancangan dimupangatake ing bangsa biyen lan sakiki ora migunani Gendéra Pasarikatan Bangsa-Bangsa digunakaké ing FM wiwit taun 1947-1965
Rancangan dimupangatake ing bangsa biyen lan sakiki ora migunani Gendéra Amérika Sarékat wiwit digunakaké ing taun 1944-1986

Gendéra Federasi Mikronesia (FM) disarujuki wiwit tanggal 10 November 1979. Werna biru nandakake Samudra Pasifik, sakuntara papat bintang kang amakili pulo-pulo ing sajeroning fédherasi ya iku: Chuuk, Pohnpei, Kosrae lan Yap.

Rancangan sajinis kaliyan enem bintang kang digunakaké ing taun 1965 kang duwé mupangat ing Gendéra Teritori Pawakilan Kapuloan Pasifik, bintang sabanjuré ngelambangake Pulo, Kapuloan Marshall uga Mariana Lor, kang milih ora sarujuk ing sajeroning fédherasi (Kosrae kang dadi Pohnpei saéngga diwakilake déning siji bintang).