Gendéra Cina

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gendéra Cina
Flag of the People's Republic of China.svg
Informasi Umum
Jeneng negara People's Republic of China
Sesebutan Wǔ Xīng Hóng Qí ("Five Star Red Flag")
Proporsi 2:3
Dianggo wiwit September 27, 1949[1]
Desain A large golden star within an arc of 4 smaller golden stars, in the canton, on a field of red.
Dirancang Zeng Liansong
Dianggo 110110

Gendéra Républik Rakyat Cina (新政治協商會議籌備會), utawa "Gendéra Abang Lima Bintang" (五星红旗, pinyin: wǔ xīng hóng qí) digawe dèning Panjenengané Zeng Liansong, piyantun seniman kang misuwur ing tlatah Ruian, Zhejiang[2].

Gendéra Cina nduwèni pratandha utawa simbol-simbol komunisme kang misuwur, kayata wangun kanthi werna abang lan wujud bintang kanthi werna kuning.Bintang kang gedhe didadekake pralambang kapimpinan Parté Komunis ing Cina. Bintang-bintang kang wujud cilik dadi pralambang papat lan kaperang kelas kang ana ing sakebenge masyarakat miturut paham komunis, ya iku: pekerja, petani, golongan sugih lan kapitalis kang patriotik. Banjur bintang kang gedhe didadekake pralambang mayoritas ing nagara Cina, ya iku suku Han, lanbintang-bintang cilik ngelambangake masyarakat minoritas Tibet, Manchu, Mongol lan Uighur.

Pralana jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "1949年9月27日 中华人民共和国国旗诞生" [September 27, 1949: the Birth of PRC's Flag] (in Chinese). CPC News. Retrieved 2009-11-04. 
  2. ^ (en) [马全洲; 周凯军 (2009-04-01). Stories About the National Flag, Emblem and Anthem. Beijing, China: People's Liberation Army Publishing House. p. 1. ISBN 9787506557290.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Cina&oldid=1053180"