Gendéra Cina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gendéra Cina
Flag of the People's Republic of China.svg
Informasi Umum
Jeneng negaraPeople's Republic of China
SesebutanWǔ Xīng Hóng Qí ("Five Star Red Flag")
Proporsi2:3
Dianggo wiwitSeptember 27, 1949[1]
DesainA large golden star within an arc of 4 smaller golden stars, in the canton, on a field of red.
DirancangZeng Liansong
Dianggo110110

Gendéra Républik Rakyat Cina (新政治協商會議籌備會), utawa "Gendéra Abang Lima Bintang" (五星红旗, pinyin: wǔ xīng hóng qí) digawé déning Panjenengané Zeng Liansong, piyantun seniman kang misuwur ing tlatah Ruian, Zhejiang[2].

Gendéra Cina duwé pratandha utawa simbol-simbol kuminisme kang misuwur, kaya ta wangun kanthi warna abang lan wujud bintang kanthi warna kuning.Bintang kang gedhé didadèkaké pralambang kapimpinan Parté Kuminis ing Cina. Bintang-bintang kang wujud cilik dadi pralambang papat lan kapérang kelas kang ana ing sakebenge masarakat miturut paham kuminis, ya iku: pekerja, wong tani, golongan sugih lan kapitalis kang patriotik. Banjur bintang kang gedhé didadèkaké pralambang mayoritas ing nagara Cina, ya iku suku Han, lanbintang-bintang cilik nglambangaké masarakat minoritas Tibet, Manchu, Mongol lan Uighur.

Pralana jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "1949年9月27日 中华人民共和国国旗诞生" (in Chinese). CPC News. Retrieved 2009-11-04. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. [马全洲 (2009-04-01). Stories About the National Flag, Emblem and Anthem. Beijing, China: People's Liberation Army Publishing House. p. 1. ISBN 9787506557290. Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (help)]