Gendéra Él Salvador

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Él Salvador
Flag of El Salvador.svg
Informasi Umum
Jeneng negara El Salvador
Proporsi 189:335
Dianggo wiwit May 17, 1912
Dianggo 011001

Gendéra El Salvador disarujuki wiwit tanggal 17 Mei 1912. Adidasar saka Gendéra Persatuan Provinsi Amérika Tengah, gagasané saka Gendéra Argentin, lan disarujuki ing taun 1822, banjur dibatalake ing taun 1865, diganti taun 1912, katrima pungkasan taun 1972.

Kayata nagara-nagara Amérika Tengah liyané, Gendéra El Salvador nduwèni wern biru lan putih KANGGO ngenang federasi Amérika Tengah kang pecah.

Uga ana loro wujud gendéra ya iku siji nduwèni Lambang Nasional lan Gendéra liyané kanthi kata-kata "DIOS UNION LIBERTAD" (Spanyol: Tuhan, Persatuan, Kebebasan). Gendéra dkanthi pralambang kang digunakake dèning organisasi pamaréntahan lan nagara. Versi liyané kayata digunakake ing kapentingan sipil.Kaloro gendéra nduwèni rasio kang padha ya iku 3:5.

Wiwit taun 1865 nganthi 1912, Gendéra kang ana bedané, adidasar Gendéra Amérika Sarékat, kanthi garis biru lan putih kanthi wujud werna kang nyilang lan kanton abang ana wujud bintang putih.

Galeri[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]