Gempol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gempol
Nauclea orientalis 4.jpg
Wit gempol ing Rockhampton, Queensland
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Asterids
Ordho: Gentianales
Famili: Rubiaceae
Subfamili: Cinchonoideae
Génus: Nauclea
Spésies: N. orientalis
Jeneng binomial
Nauclea orientalis
(L.) L.
Nauclea orientalis distribution map.png
N. orientalis distribution map.
Sinonim[1]

Gempol (Nauclea orientalis) ya iku spesies wit ing kulawarga Rubiaceae, asale saka Asia Kidul-wétan, New Guinea, lan Australia. Dhuwure bisa nganti watara 30 m (98 ft) lan duwe godhong kang gedhe lan nggilap. 


Wedharan[besut | besut sumber]

Wit gempol kalebu wit kanthi ukuran tanggung, watara 30 m (98 ft)  lan dhiamèteré  1 m (3.3 ft). Kalebu golongan wit-witan kang ngranggas nalika mangsa ketiga.[2] Klikane klawu semu coklat lan lan werna kuning/jingga nalika ditatoni.

Galeri[besut | besut sumber]


Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Barry Conn & Kipiro Damas. "PNGTreesKey – Nauclea orientalis L.". PNGTrees, National Herbarium of New South Wales and Papua New Guinea National Herbarium. 
  2. "Nauclea orientalis (L.) L.". Ecology and Evolutionary Biology Plant Growth Facilities, University of Connecticut. April 1, 2011. Dijupuk May 8, 2011.