Gembira Loka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gembira Loka Zoo
Tanggal dibuka 1933
Lokasi Jogja, Jawa Tengah, Indonesia
Situs wèb www.gembiralokazoo.com

Gembira Loka iku arané kebon raja (kebon binatang) ing kutha Yogyakarta, dunungé ana ing gisiking Kali Gajahwong. Jembar wewengkon kebon iki watara 20 hèktar lan separoné dumadi saka alas lindhung. Ing kebon iki dikolèksi punjul 100 spésies Sato kéwan lan 61 spésies tetuwuhan

Kéwan[besut | besut sumber]

Kebon Binatang Gembira Loka iki duwé manéka warna jinising spésies kang diadopsi saka luar nagari.

Mamalia[besut | besut sumber]

Reptil[besut | besut sumber]

  • Buaya Muara
  • Kura-kura Radiata
  • Kura-kura Terapin
  • Kura-kura Sulkata
  • Kura-kura Kepala Ceri
  • Biawak Naga
  • Iguana Merah
  • Kaiman Kerdil Cuvier
  • lan sapanunggalé

Manuk[besut | besut sumber]