Gapura Wringin Lawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Gapura Wringin Lawang ya iku salah sawijiné candhi kang manggon ana ing Désa Jatipasar, Trowulan.[1] Sing karo masarakat kerep diarani candhi Jatipasar.[1]Gapura iki kabangun saka watu bata kang duwé dawa 13 m, amba 11,5 m, lan dhuwuré13,7 m. Wangunan iki diarani wringin lawang amarga lawang mlebu saka gapura iki cedhak karo thukulé wit ringin.[1]Candhi iki awujud gapura utawa pintu gerbang sing kaya candhi kang sigar loro, uga karan kanthi jeneng candhi béntar.[1]Kayadéné wujudè, yasan iki duwé mupangat padha karo gapura, nanging isih urung diweruhi kanthi cetha minangka gapura iki dadi gapura kraton apa gapura yasan kang liyané.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Siagan 2001, k. 196.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Siagan Renville ,(2001) CANDI sebagai warisan seni dan budaya Indonésia.Yogyakarta:Gadjah Mada University Press.ISBN = 979-97121-0-6.