Gapura:Eropah/Artikel pilihan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Flag of Greece.svg

Yunani (basa Yunani: Ελλάδα Elládha utawa Ελλάς Hellás), kanthi resmi karan Republik Hellenik (Elliniki Dimokratia), yakuwi nagara panggonan lairé budaya Donya Kulon kang dunungé ana ing Éropah pérangan kidul.

Warga Yunani ngarani negarané dhéwé Hellas, lan ing lafaz modèrn karan Ellas. Sajeroning basa sadina-dina aran Ellada kang dianggo. Jeneng Greece sajeroning basa Inggris lan jeneng liyané sing mèh padha, dijupuk saka jeneng basa Latin, Graecia, kang asalé saka sawijining tlatah kang saiki dumunung ana ing Yunani sisih lor, lan dinggoni déning wong-wong Graekos.

Déné jeneng kang dianggo ing sajeroning basa Indonesia, Yunani, asal saka basa Arab, jupuk saka jeneng Ionia. Ionia yakuwi pasisir kulon nagara kang saiki diarani Turki. (Tutugé)