Gamer (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gamer
Gamer.jpg
Poster film
DisutradaraniNeveldine/Taylor
DiprodhuseriTom Rosenberg
Gary Lucchesi
Richard Wright
Skip Williamson
Ditulis déningNeveldine/Taylor
DibintangiGerard Butler
Michael C. Hall
Amber Valletta
Logan Lerman
Terry Crews
dengan Ludacris
dan Kyra Sedgwick
DimusikiRobb Williamson
Geoff Zanelli
SinématografiEkkehart Pollack
Dibesut déningFernando Villena
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningLionsgate
Tanggal metu
Sèptèmber 4, 2009 (2009-09-04)
Suwéné
95 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$12.5 juta
Kalarisan$39,383,813[1]

Gamer nggih punika sesirah filem fiksi ilmiyah saking Amérikah Sarékat taun 2009. FIlem punika kaarahaken déning Mark Neveldine. Piyambakipun ugi nganggit skénario sesarengan Brian Taylor.[2] ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Tom Rosenberg, GaryLucchesi, RIchard Wright, lan Skip Williamson. Tanggel jawab perkawis musik kapasrahaken dhumateng RObb Williamson lan Geoff Zanelli. Sinematografi dipuncakaken déning Ekkehart Pollack. Pambesutan filem kalampahaken Fernando Villena. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall, lan Logan Lerman. Gamer kababar kagem pamirsa Amérika Lor ing surya 4 Sèptèmber 2009. Sawetawis pambabaran wonten Britania Raya kalaksanan surya 16 Sèptèmber 2009.[3][4][5][6] Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $39.383.813, nglangkungi ardhana ingkang sampun kawedalaken kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $12.5 yuta.

Pemeran[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=game09.htm
  2. Exclusive Behind-the-Scenes Clip - Gamer
  3. "Exclusive Behind-the-Scenes Clip - Gamer". DreadCentral. January 20, 2010. Dijupuk January 8, 2011. 
  4. Guider, Elizabeth (May 16, 2007). "Lakeshore, Butler to play Game". Variety. Dijupuk December 9, 2007. 
  5. Kamerick, Megan (August 31, 2007). "New film production fills Albuquerque Studios". New Mexico Business Weekly. Dijupuk December 9, 2007. 
  6. Douglas, Edward (November 19, 2007). "On the Set of Gerard Butler's New Sci-Fi Action Flick!". ComingSoon. Dijupuk December 9, 2007. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]