Galaktoboureko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Galaktoboureko
Three pieces of galaktoboureko
Three pieces of galaktoboureko
JinisPastry
Tlatah utawa prajaGreece
Woworan pokokPhyllo, semolina custard[1]
Buku masakan: Galaktoboureko  Médhia: Galaktoboureko

Galaktoboureko ( Yunani: γαλακτομπούρεκο ) minangka panganan cuci mulut Yunani saka semolina custard panggang ing filo . [2] Jeneng kasebut tegese "susu burek ". Bisa digawe ing wajan, kanthi filo dilapisi ing ndhuwur lan ing sangisore lan dipotong dadi kothak, utawa digulung dadi porsi individu (asring udakara 10 cm (4 in) dawa). Disajikake utawa dilapisi nganggo sirup legi sing jelas. Kastard bisa uga rasa jeruk nipis, oranye, utawa mawar.

Beda karo mille-feuille, sing meh padha karo, custard dipanggang nganggo pastry, [3] banjur ora ditambahake mengko.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Galaktoboureko". Allrecipes.com. Dibukak ing 22 June 2017.
  2. "Semolina custard pastry with syrup (galaktoboureko)". SBS Food. Special Broadcasting Service. May 2014. Dibukak ing 20 June 2019.
  3. "Galaktoboureko". Food.com. Dibukak ing 22 June 2017.