Gōshō Aoyama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gosho Aoyama
青山 剛昌
Aoyama Gosho
Lair (1963-06-21) 21 Juni 1963 (umur 53)
Prefektur Tottori, Jepang
Kabangsaan Jepang
Bidang Artis lan pengarang manga
Jeneng samaran Bintang Pajuang Shonen Sunday
Karya Wisuwur Detektif Conan
Peaghargaan Shogakukan Manga Awards (Yaiba dan Detektif Conan)
Tapak asma

Gosho Aoyama (青山 剛昌 Aoyama Gōshō?), lair Yoshimasa Aoyama (青山 剛昌 Aoyama Yoshimasa?) 21 Juni 1963.[1] ing Hokuei, Tottori Prefecture, Jepang (formerly Daiei, Tottori Prefecture)[2] inggih punika panyerat manga saking negari Jepang.[2] Panjenenganipun misuwur amargi karyanipun Detective Conan (ing Amerika Serikat, Kanada, lan Inggris dipunmangertosi kanthi nami Case Closed).[2]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Sampun wiwit alitipun Aoyama gadhah talenta ing bab nggambar. Nalika panjenenganipun taksih sekolah dhasar, panjenenganipun naté nggambar "Yukiai War" lan menang ing satunggalipun kompetisi ingkang dipunwontenaken ing toserba Daimaru.[1] Aoyama nglajengaken sekolah ing Yuraikuei High School.[1] Salajengipun Aoyama kuliah ing Universitas Nihon satunggalipun sekolah seni ing jepang.[1] Ing musim 1986, Aoyama ndhèrèk kontes komik lan dados juwaranipun.[1] Aoyama lajeng miwiti karièripun ing jagad manga lan dados panyerat, wiwit punika Aoyama mbangun karièripun.[1]

Karièr manga[besut | besut sumber]

Aoyama damel manga ingkang pisanan kanthi irah-irahan Chotto Matte ingkang dipunpublikasèkaken ing kalawarti minggon Shōnen Sunday ing taun 1987.[1] Boten dangu sasampunipun punika, Aoyama damel malih kanthi irah-iraahan Magic Kaito, lan dipunpublikasèkaken ugi wonten kalawarti ingkang sami.[1] Ing taun 1990, Aoyama damel malih kanthi nami Yaiba lan dados manga kanthi rilisanipun cacah 24 volume. Salajengipun damel manga sanes malih (tankōbon), Third Baseman No.4,Gosho Aoyama's Collection of Short Stories, lan Detective Conan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gōshō_Aoyama&oldid=1093219"