Fufu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fufu
Fufu and light soup with meat.jpg
A plate of fufu (right) accompanied by peanut soup
Jeneng liyanéFoofoo; foufou; fufuo; foutou; sakora; sakoro; couscous de Cameroun
JinisPorridge
Woworan pokokUsually cassava
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
267 kcal (1118 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéing
Lemak0.1 g
Karbohidrat84 g
Panganan sairibPap; nsima; sadza; ugali
Buku masakan: Fufu  Médhia: Fufu

Fufu (utawa foofoo, fufuo, foufou ) minangka panganan pokok sing racake ing pirang-pirang negara ing Afrika Kulon lan Afrika Tengah kaya ta Cote D'Ivoire, Sierra Leone, Guinea, Ghana, Liberia, Benin, Togo, Nigeria, loro Kongos, Kamerun, Republik Afrika Tengah lan Gabon, lan uga ditemokake ing Karibia . Asring digawé ing olahan tradisional Ghanaian lan Nigerian cara sing nyawiji lan ketukan bagian dipara kapisah saka tela lan plantain ijo glepung karo banyu. Banjur dijumbuhake kanggo nambah utawa nyuda viskositas fufu gumantung karo pilihan pribadi.[1] Glepung liyane, kaya ta semolina, glepung jagung utawa tanduran mashed bisa uga dadi papan tepung. Fufu asring disuguhake karo sup kacang, sup palem, abunuabunu utawa sup sing cuwer.

fufu karo iwak

Cara tradisional kanggo godhok pangan pati iki kaya pohung, yams utawa plantains lan cocoyams banjur ditambahake menyang tepung konsistensi. Fufu dipangan nganggo tangan, lan bal cilik bisa dicelupake menyang sup utawa saos sing cumawis.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Nweke, Felix I. "THE CASSAVA TRANSFORMATION IN AFRICA". United Nations. Dibukak ing 10 June 2014.