Frivolous Wife

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Frivolous Wife
Hangul 날나리 종부전
Romanisasi Révisi Nallari Jongbujeon
Disutradarani Lim Won-kook
Ditulis
déning
Park Yeon-seon
Dibintangi Park Jung-ah
Park Jin-woo
Dibabar
déning
Lotte Entertainment
Tanggal metu
  • Mèi 22, 2008 (2008-05-22)
Suwéné
110 minutes
Nagara South Koréa
Basa Korean
Kalarisan US$160.719[1]

Frivolous Wife inggih punika filem sandhiwara romantis kumedhi saking Koréa Kidul ingkang kadamel taun 2008. Filem punika dipunsutradarani Lim Won-kook, adhedhasar skénario anggitanipun Park Yeon-seon, dipunangkat saking novèl anggitanipun William Shakespeare sesirah The Taming of the Shrew.[2][3] Filem punika dipunbabar kanthi sesarengan ing surya 22 Mèi 2008 déning Lotte Entertainment, lan kasil ngrawuhaken pamirsa cacahipun 31,236.

Lampahan[besut | besut sumber]

Cheon Yeon-soo inggih punika satunggalipun tiyang èstri ingkang saèstu ayu, mahasiswi ingkang judhes ing pawiyatanipun. Tiyang sepuhipun dumadakan dados milioner ing wekdal satunggal dalu. Piyambakipun dipunmong déning satunggalipun tiyang ingkang tansah ngudang-ngudang, saéngga dumugi diwasa piyambakipun taksih aleman kemawon. Yeon-soo dipun-ngginakaken kagem nggaèt priya pundi kemawon ingkang dipunremeni, nanging piyambakipun namung tresna dhumateng priya ingkang kapribadhènipun kosok wangsul kaliyan piyambakipun, inggih punika Lee Jeong-do ingkang lembah manah lan kagokan. Jeong-do punia salah satunggalipun wayah saking kulawarga ingkang tansah ngugemi tradhisi, lan Yeon-soo ngupados amrih saget nyawiji dados wanita ingkang prayogi, saéngga mangkih mara tuanipun saget nampi. Kepara Yeon-soo dèrèng pirsa bilih kulawarganipun Jeong-do punika sejatosipun tokoh ingkang misuwur.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Park Jung-ah - Cheon Yeon-soo
  • Park Jin-woo - Lee Jeong-do
  • Jang Min-ho - Grandfather
  • Lee Won-jong - Yeon-soo's father
  • Jo Sang-gook - Head of the family
  • Yang Geum-seok - Aunt-in-law
  • Lee Il-hwa - Aunt-in-law
  • Lee Il-jae - Na Dae-jin
  • Lee Sang-hoon - In-seok
  • Kim Tae-ho - Bong-doo
  • Son Ji-won - Ji-won
  • Choi Yoon-jung - Tyrannical teacher
  • Choi Jae-ho - Hypnotist
  • Kim Hyeon-ki
  • Kim Jong-seok
  • Kim Neul-mae

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "The Taming of the Shrew". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 17 March 2015. 
  2. ^ Thornton Burnett, Mark (2013). Shakespeare and World Cinema. Cambridge: Cambridge University Press. k. 240. ISBN 9781107003316. 
  3. ^ "Frivolous Wife". The New York Times. Dijupuk 22 February 2014. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]