Menyang kontèn

Fred Ott's Sneeze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Fred Ott's Sneeze
DisutradaraniWilliam K.L. Dickson
DiprodhuseriWilliam K.L. Dickson
DibintangiFred Ott
Dibabar déningEdison Manufacturing Company
Tanggal metu
Suwéné
5 detik
NagaraAmerika Sarekat
BasaBisu

Fred Ott's Sneeze (uga dikenal minangka Edison Kinetoscopic Record of a Sneeze) yaiku filem dokumenter bisu ireng-putih endhep Amerika Sarekat taun 1894 sing direkam dening William K.L. Dickson lan dibintangi dening Fred Ott. Karya kasebut menika gambar obah kapisan sing diwenehi hak cipta ing Amerika Sarekat.[1]

Ing filem limang detik kasebut, salah sijining asisten Thomas Edison, Fred Ott, ngirup sepucuk snuff lan bersin. Miturut Perpustakaan Kongres, "Iki difilemke kanggo keperluan publisitas minangka serangkaian rekaman foto sing nyertai sebuah artikel ing Harper's Weekly."[2]

Ing 2015, Perpustakaan Kongres Amerika Sarekat milih filem kasebut kanggo disajike ing Pendaftaran Film Nasional, adhedhasar "signifikan dening budaya, sajarah, utawa aestetik."[3]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "A Sneeze Caught on Film". American Treasures of the Library of Congress. Dibukak ing 2007-03-17.
  2. "Library of Congress American Memory". Dibukak ing 2007-03-17.
  3. Mike Barnes (December 16, 2015). "'Ghostbusters,' 'Top Gun,' 'Shawshank' Enter National Film Registry". The Hollywood Reporter. Dibukak ing December 16, 2015.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:William Kennedy Dickson