Franz Ferdinand saka Ostenrik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Archduke Franz Ferdinand
Franz ferdinand.jpg
Archduke of Ostenrik-Este
Panjenengan1889–1914
LeluhurFrancis II
As Archduke of Ostenrik-Este
Also Francis V as Duke of Modena
PanerusCharles
Lair(1863-Cithakan:NOMORBULAN-18)18 Dhésèmber 1863
Graz, Ostenrikn Empire
Surud28 Juni 1914(1914-06-28) (umur 50)
Sarajevo, Ostenrik-Hungary
GariniSophie, Duchess of Hohenberg
PutraPrincess Sophie von Hohenberg
Maximilian, Duke of Hohenberg
Prince Ernst von Hohenberg
WangsaHouse of Habsburg-Lorraine
BapaArchduke Karl Ludwig of Ostenrik
IbuPrincess Maria Annunciata of Bourbon-Two Sicilies
AgamaRoman Catholic
Tapak tangan

Franz Ferdinand von Habsburg (lair 18 Dhésèmber 1863 – séda 28 Juni 1914, yuswa 50 taun) inggih punika archduke (adipati utama) saking Ostenrik-Honggari lan pewaris Kamaharajan Ostenrik-Honggari. Panjenenganipun dipunpejahi ing taun 1914 ing Sarajevo déning Gavrilo Princip inggih punika salah satunggaling anggota Tangan Hitam, golongan nasionalis Serbia.