Franz Ferdinand saka Austria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Archduke Franz Ferdinand
Franz ferdinand.jpg
Archduke of Austria-Este
Panjenengan 1889–1914
Leluhur Francis II
As Archduke of Austria-Este
Also Francis V as Duke of Modena
Panerus Charles
Lair 18 Désèmber 1863
Graz, Austrian Empire
Surud 28 Juni 1914 (umur 50)
Sarajevo, Austria-Hungary
Garini Sophie, Duchess of Hohenberg
Putra Princess Sophie von Hohenberg
Maximilian, Duke of Hohenberg
Prince Ernst von Hohenberg
Dalem House of Habsburg-Lorraine
Bapa Archduke Karl Ludwig of Austria
Ibu Princess Maria Annunciata of Bourbon-Two Sicilies
Agama Roman Catholic
Tapak tangan

Franz Ferdinand von Habsburg (lair 18 Desember 1863 – séda 28 Juni 1914, yuswa 50 taun) inggih punika archduke (adipati utama) saking Austria-Hongaria lan pewaris Kekaisaran Austria-Hongaria. Panjenenganipun dipunpejahi ing taun 1914 ing Sarajevo déning Gavrilo Princip inggih punika salah satunggaling anggota Tangan Hitam, klompok nasionalis Serbia.