Frankenweenie (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lakon-lakon ing Frankenweenie

Frankenweenie iku filem animasi 3D stop-motion taun 2012 ajénre fantasi, horor, lan kemidhi sing disutradarani Tim Burton lan diprodhuksi Walt Disney Pictures.[1] Filem iki minangka panganggep filem cekaké Burton taun 1984 sing nunggal jeneng lan dadi parodi lan séwakané filem Frankenstein adhedhasar buku Mary Shelley sing nunggal jeneng. Kanthi pangisi swara wong papat sing wis tau makarya bareng Burton ing filem kapungkur: Winona Ryder (Beetlejuice lan Edward Scissorhands); Catherine O'Hara (Beetlejuice lan The Nightmare Before Christmas); Martin Short (Mars Attacks!); lan Martin Landau (Ed Wood lan Sleepy Hollow).

Frankenweenie digiyaraké ireng putih. Filem iki uga dadi filem stop-motion angka 4 sing diprodhuksi Burton lan filem angka 1 non-musikal. Lakon carita nyeritakaké bocah lanang ajeneng Victor sing ditinggal mati asuné, Sparky. Victor nguripaké asuné manéh sarana daya listrik ning asuné dadi ora bisa dikontrol. Dhèwèké uga diancem karo kanca-kacané nèk wadiné (bisa nguripaké manéh kewan-kewan) arep disebar. Filem tongue-in-cheek (karepé guyon, ning kétok seriyus) ngamot akèh rujukan lan parodi sing gayutan karo bukuné, filem lawasé, lan karya klasik sastra liyané.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Wheeler, Jeremy. "Frankenweenie". Allmovie. Dijupuk 26 September 2012.