Francois Rabelais

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
François Rabelais
Francois Rabelais - Portrait.jpg
Lairbetween 1483 and 1494
Chinon, France
Patiprior to 14 March 1553
Paris, France
PakaryaWriter, physician, humanist, clergyman
Almamater
Obahan sastraRenaissance humanism
Karya gedhéGargantua and Pantagruel

Francois Rabelais lair ing Chinon lan sinau ing Fontenay le Comte, ing ngendi Pasinaon Yunani ing sangisore Bude ngarahake kapentingane marang humaniora. Sawise nampa gelar sarjana ing bidang kedokteran ing Montpellier (1530), dheweke kuliah babagan Aphorisms of Hippocrates lan Ars Medico of Galen.[1]

Pakaryan[besut | besut sumber]

Francois Rabelais makarya minangka dhokter ing rumah sakit Pont du Rhone ing Lyons. Kajaba iku, dheweke uga nulis layang lan diunggah menyang Eramus (1532).

Karya[besut | besut sumber]

  • Pantagruel (1532)
  • Gargantua (1535)
  • The Third Book (1546)
  • The Fourth Book (1552)
  • The Fifth Book (1562)

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Perkins, Christine N.; Karyani (2005). 100 Penulis yang Membentuk Sejarah Dunia. Jakarta: Progres. kc. 35. ISBN 979-3359-68-4.