Francisco Xavier do Amaral

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Francisco Xavier do Amaral
Francisco Xavier do Amaral.jpg
Francisco Xavier do Amaral nalika kampanye pamilihan ing taun 2007
Présidhèn Timor Leste peralihan
Linggih
28 November 1975 – 7 Dhésèmber 1975
Kang sadurungé Tidak ada
Kang sawisé Nicolau dos Reis Lobato
Rerincèn dhiri
Lair 3 Dhésèmber 1937
Timor Portugis
Pati 6 Maret 2012 (umur 75)
Dili, Timor Leste
Bangsa Timor Leste
Parté pulitik Fretilin
Sisihan N/A

Francisco Xavier do Amaral (miyos ing Turiscai, Distrik Manufahi, 3 Dhésèmber 1937 - tilar donya ing Griya Sakit Nasional (Hospital Nacional Guido Valadares) Dili, 6 Maret 2012 ing yuswa 75 taun) inggih punika Proklamator Kemerdekaan Timor-Leste ingkang dipunploklakmirkan tanggal 28 November 1975 ingkang salajengipun njabat dados Présidhèn kapisan. Panjenenganipun punika dados pangadheganipun (pendiri) lan pangarsa kawitan ASDT, ingkang salajengipun dipun-gantos dados Fretilin.[1]

Sasampunipun restorasi kamardikan ing taun 2002, Xavier Amaral kapilih minangka anggota Majelis Konstituante (Assembleia Constituinte), salajengipun gantos dados lembaga parlemen kapisan ing Timor-Leste. Sasampunipun pilihan umum taun 2007, panejenenganipun kapilih dados anggota Parlamento Nacional saking parténipun ASDT.

Amaral majeng malih kanggé kalungguhan présidhèn pada pemilu présidhèn April 2007,[2] dan menjadi calon présidhèn terpopuler nomer 4 dengan perolehan suara 14,39%.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Alford, Peter (2012-03-07). "Resistance-era president of East Timor, Francisco Xavier do Amaral, dies in Dili, aged 74". The Australian. Dijupuk 2012-03-06. 
  2. "Timorese prepare to elect new president", Australian Associated Press (The Sydney Morning Herald), March 10, 2007.
  3. Results of 2007 presidential election, East Timor Election Commission website.