Flight (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Flight
250px
Poster film Flight
Disutradarani Robert Zemeckis
Diprodhuseri Laurie MacDonald
Walter F. Parkes
Jack Rapke
Steve Starkey
Robert Zemeckis
Diskénariyoni John Gatins
Dibintangi Denzel Washington
Don Cheadle
Kelly Reilly
John Goodman
Bruce Greenwood
Brian Geraghty
Tamara Tunie
Melissa Leo
Dimusiki Alan Silvestri
Sinématografi Don Burgess
Dibesut déning Jeremiah O'Driscoll
Perusahaan
prodhuksi
Parkes + MacDonald Productions
ImageMovers
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 14, 2012 (2012-10-14) (Festival Film New York)
  • Novèmber 2, 2012 (2012-11-02) (Amerika Serikat)
Suwéné
138 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $31 juta[2]
Kalarisan $161.772.375[3]

Flight yaiku film drama thriller Amerika Serikat sing disutradarai dening Robert Zemeckis lan digawe dening Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Jack Rapke, Steve Starkey lan Robert Zemeckis. Naskah film iki ditulis dening John Gatins. Juru paraga film iki yaiku Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly, John Goodman, Bruce Greenwood, Brian Geraghty, Tamara Tunie lan Melissa Leo .

Film Flight minangka kolaborasi film kaping pindho Denzel Washington lan John Goodman sawisé film Fallen . Film kasebut ditayangke ing Festival Film New York nalika 14 Oktober 2012 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 2 November 2012. [5] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Denzel Washington minangka William "Whip" Whitaker, Sr.
  • Don Cheadle minangka Hugh Lang
  • Kelly Reilly minangka Nicole Maggen
  • Bruce Greenwood minangka Charlie Anderson
  • John Goodman minangka Harling Mays
  • Melissa Leo minangka Blok Ellen
  • Tamara Tunie minangka Margaret Thomason
  • Nadine Velazquez minangka Katerina "Trina" Márquez
  • Brian Geraghty minangka Ken Evans
  • Peter Gerety minangka Avington Carr
  • Garcelle Beauvais minangka Deana Coleman
  • Justin Martin minangka Will Whitaker, Jr.
  • James Badge Dale minangka wong enom sing lancip
  • Piers Morgan minangka awakmu dhewe

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Flight nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film kasebut nduweni rating 78%, miturut 225 review, kanthi rating rata-rata 7/10. [6] Adhedhasar Metacritic, nilai film iki 76 saking 100, adhedhasar 40 kritik, nuduhake "ulasan apik". [7] Adhedhasar CinemaScore, film iki entuk nilai "A-" saka panonton film kanggo skala A + nganti F. [8]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Flight entuk $ 93.772.375 ing Amerika Utara lan $ 68.000.000 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 161,772,375, ngluwihi biaya produksi film $ 31 yuta. [3]

Ing bukaan akhir pekan, film iki entuk $ 24.900.566, ndadikake nomer loro ing box office sanduwure film Wreck-It Ralph . [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. McCarthy, Todd (15 Oktober 2012). "Flight: New York Film Festival Review". The Hollywood Reporter. Dijupuk 24 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Horn, John (20 Oktober 2012). "How the movie 'Flight' got off the ground". Los Angeles Times. Dijupuk 4 November 2012. 
  3. a b c "Flight (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. Rosen, Christopher (November 17, 2012). "‘Flight’ At New York Film Festival: Denzel Washington Praised For Strong Performance In Robert Zemeckis Film". The Huffington Post. Dijupuk March 3, 2018. 
  5. Barnett, Laura (February 11, 2013). "A pilot's view on Flight". The Guardian. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. "Flight (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  7. "Flight reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]