Filem Koréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Film Koréa)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Film Koréa inggih punika jinising filem ingkang dipundamel utawi istilahipun dipun-produksi wonten ing Koréa.

Film ingkang kapisan dipun-rilis wonten Koréa inggih punika filem kanthi irah-irahan Righteous Revenge taun 1919. Filem punika gabungan antawisipun drama lan tontonan panggung. Filem layar lebar kapisan Koréa dipun-rilis taun 1923, kanthi irah-irahan Oath Under the Moon. Wonten ing taun 1926, sutradara Na Un-gyu damel filem bisu kanthi irah-irahan Arirang.

Sasampunipun perang Koréa kapungkasan nalika taun 1953, indhustri filem Koréa punika dados gadhah pangembangan satemah dumugi ing masa emas. Wonten ing kalih dekade salajengipun, indhustri filem Koréa dados stagnasi amargi saking kathahipun tiyang ingkang gadhah TV. Tuladhanipun filem Koréa inggih punika:

Filem uga gadhah teges ingkang sami kaliyan drama. Nanging, sajatosipun filem kaliyan drama punika bènten, amargi drama punika kalebet filem ingkang wujudipun serial utawi cariyos kasambung. Kathah drama Koréa ingkang dipunremeni déning masarakat mliginipun priyantun èstri enèm. Drama Koréa ingkang kawentar inggih punika:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1], Korean movie (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).
  2. [2], Korean drama guide (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).