Faruk Tripoli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Prof. Dr. Faruk Tripoli, S. U. (lair ing Banjarmasin, Kalimantan Selatan, 10 Fèbruari 1957; umur 61 taun) iku sawijining nimpuna ing lapangan ngèlmu budaya uga minangka profésor saka Universitas Gadjah Mada. Panjenenganipun punika dhosèn ing Fakultas Ilmu Budaya sing resmi pikantuk sarujukan saka mantri pandhidhikan minangka profésor ing 1 Juni 2008.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Prof. Dr. Faruk lair ing Banjarmasin ing 10 Fèbruari, taun 1957. Pandhidhikan saka SD nganti SMA kang rampung ing kutha kelairan, Banjarmasin. Panggonan sekolah ing SD Swadesi (lulus taun 1969), SMP Seroja (lulus taun 1972), lan SMAN 1 (lulus taun 1975). Sawisé lulus SMA, Faruk sinau ing Kutha Ngayogyakarta ing Fakultas Sastra lan Budaya, Universitas Gadjah Mada, banjur lulus ing taun 1981. Taun 1985, Faruk nerusaké program S-2 ing Fakultas Pascasarjana Universitas Gadjah Mada lan lulus ing taun 1988. Banjur, panjenenganipun sinau ing program S-3 Fakultas Pascasarjana Universitas Gadjah Mada lan lulus taun 1994. 

Pengalaman minangka dhosèn diwiwiti saka pakaryan asistèn ahli madya ing Fakultas Sastra/Budaya Ilmu, Universitas Gadjah Mada, 1983–1985. Ing taun 1986—nganti saiki dadi dhosén ing Fakultas Sastra/Ilmu Budaya, UGM. Piyambakipun dados profésor wonten ing Fakultas Sastra/Ilmu Budaya, Universitas Gadjah Mada, 2009. 

Saliyané dadi dhosèn ing Jurusan Sastra Indonesia, Fakultas Sastra/Ilmu Budaya, UGM, Faruk uga wis mulang ing Hankuk University of Foreign Studies, Seoul, Koréa Kidul (2007-2009) lan aktif mangkono risèt (1998-2009). Faruk uga asring tampil minangka pamicara uga pananggap ing aktivitas ilmiah ing babagan basa, sastra, lan budaya.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Upacara untuk "Profesor Nyinyir" - indonesiaartnews.or.id.