F-16 Fighting Falcon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
F-16 Fighting Falcon
Dutch F-16.jpg
F-16 kagunganipun nagari Nèderlan ing nginggiling laladan Balkan
 Tipe Pesawat tempur
 Produsen General Dynamics
Lockheed Martin
 Pisanan mabur 2 Fèbruari 1974
 Dikenalaké 17 Agustus 1978
 Status Aktif
 Pemakai Amérika Sarékat
24 nagara sanèsipun
 Cacah digawé langkung saking 4.000
 Rega satuan US$18,8 juta (1998)
 Varian General Dynamics F-16XL
Mitsubishi F-2
F-16A Nurwègen ing nginggiling Balkan.

F-16 Fighting Falcon inggih punika jet tempur multi-peran ingkang dipunwedalaken déning General Dynamics (lajeng dipunakuisisi déning Lockheed Martin), ing Amérika Sarékat. Montor mabur punika wiwitanipun dipundamel minangka pesawat tempur ringan, lajeng evolusi dados montor mabur tempur ingkang misuwur ing donya.[1] Montor mabur F-16 saged dipunangge ing pundi kemawon misi, kaunggulan punika ingkang damel F-16 sukses ing pasar ekspor, lan sampun dipunangge wonten ing 25 nagari sasanesipun Amérika Sarékat.[1] Montor mabur punika sampun misuwur sanget ing jagad internasional lan dados proyek montor mabur saking Amérika serikat ingkang paling ageng lan signifikan, kanthi sampun watawis 4000 F-16 sampun dipunwedalaken awit tau 1976. Sapunika montor mabur punika boten diprodhuksi kagem Angkatan Udara Amérika Sarékat, ananging namung dipunwedalaken kagem èkspor kemawon.[1] Fighting Falcon punika pesawat tempur kanthi pinten-pinten inovasi. Inovasi kasebat kados: (1) gelembung kanopi boten mawi bingkai, (2) visibilitas kontrol ingkang dipunrancang supados saé nalikanipun manuver, (3) papan kagem lenggah juru anggegana ingkang dipunrancang kanthi ukran 30 drajat saéngga saged ngirangi èfèk grafitasi, lan sanèsipun. Kaunggulan pesawat punika inggih punika saged mabur banter sanget lan gesit.[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c F-16 Fighting Falcon(dipunundhuh tanggal 19 Juni 2011)
  2. ^ "Company Histories – Lockheed Martin Corporation."(dipunundhuh tanggal 19 Juni 2011)