F-16 Fighting Falcon

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
F-16 Fighting Falcon
Dutch F-16.jpg
F-16 kagunganipun negari Walanda ing nginggiling laladan Balkan
 Tipe Pesawat tempur
 Produsen General Dynamics
Lockheed Martin
 Pisanan mabur 2 Februari 1974
 Dikenalaké 17 Agustus 1978
 Status Aktif
 Pemakai Amerika Serikat
24 nagara sanesipun
 Cacah digawé langkung saking 4.000
 Rega satuan US$18,8 juta (1998)
 Varian General Dynamics F-16XL
Mitsubishi F-2
F-16A Norwegia ing nginggiling Balkan.

F-16 Fighting Falcon inggih punika jet tempur multi-peran ingkang dipunprodhuksi déning General Dynamics (lajeng dipunakuisisi déning Lockheed Martin), ing Amerika Serikat. Montor mabur punika wiwitanipun dipundamel minangka pesawat tempur ringan, lajeng evolusi dados montor mabur tempur ingkang misuwur ing donya.[1] Montor mabur F-16 saged dipunangge ing pundi kemawon misi, kaunggulan punika ingkang damel F-16 sukses ing pasar ekspor, lan sampun dipunangge wonten ing 25 negari sasanesipun Amerika Serikat.[1] Montor mabur punika sampun misuwur sanget ing jagad internasional lan dados proyek montor mabur saking Amerika serikat ingkang paling ageng lan signifikan, kanthi sampun watawis 4000 F-16 sampun dipunprodhuksi awit tau 1976. Sapunika montor mabur punika boten diprodhuksi kagem Angkatan Udara Amerika Serikat, ananging namung dipunprodhuksi kagem èkspor kemawon.[1] Fighting Falcon punika pesawat tempur kanthi pinten-pinten inovasi. Inovasi kasebat kados: (1) gelembung kanopi boten mawi bingkai, (2) visibilitas kontrol ingkang dipunrancang supados sae nalikanipun manuver, (3) papan kagem lenggah juru anggegana ingkang dipunrancang kanthi ukran 30 drajat saéngga saged ngirangi èfèk grafitasi, lan sanèsipun. Kaunggulan pesawat punika inggih punika saged mabur banter sanget lan gesit.[2]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (en)F-16 Fighting Falcon(dipunundhuh tanggal 19 Juni 2011)
  2. ^ (en)"Company Histories – Lockheed Martin Corporation."(dipunundhuh tanggal 19 Juni 2011)