Ewa (distrik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta Distrik Ewa

Ewa iku sawijining distrik ing Nauru bagéan lor. Jembar wilayahé 1,2 km² lan populasi 300 jiwa. Titik paling lor Nauru dumunung ana ing distrik iki. Ewa minangka bagéan saka konstituensi Anetan.

Kayser College, sawijiné sekolah teknik lan siji-sijiné institusi pawiyatan luhur ing Nauru, dumunung ana ing Ewa. Jeneng pawiyatan luhur iki asal saka Alois Kayser, misionaris asal Jerman kang manggon ing Nauru sajeroning 40 tahun.

Pasar swalayan Capelle lan Partner dumunung ana ing tlatah iki. Ing sisih wétané ana lapangan bal-balan Australia (Australian rules football).