Ernest Gellner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ernest Gellner
Ernest Gellner 2.jpg
Lair (1925-12-09)9 Dhésèmber 1925
Paris, France
Pati 5 Novèmber 1995(1995-11-05) (umur 69)
Prague, Czech Republic
Alma mater Balliol College, Oxford
Kala 20th-century philosophy
Tlatah Western philosophy
Aliran Critical rationalism
Karsa pokok
political philosophy, philosophy of science, anthropology, nationalism
Gantha misuwur
Criticism of ordinary language philosophy

Ernest Gellner ya iku ahli antropologi saka Paris, Prancis, kalairan tanggal 9 Desember 1925[1][2][3]. Ernest naté kuliah ana ing University of Oxford, olèh gelar BA taun 1947. Sabanjuré ing University of London lan olèh Ph.D. taun 1961. Panlitian lapangan antropologis kang linakonan déning dhèwèké ya iku ana ing pagunungan Atlas, Maroko taun 1954, lan 1967 nganti 1968. Banjur ana ing Moskow Ruslan taun 1988 nganti 1989. Karya-karya akademis kang dibabar déning dhèwèké ya iku antarané Saints of the Atlas (1969), Muslim Society (taun 1981), Nations and Nationalism (taun 1983)[4], lan Plough, Sword and Book (taun 1988). Ernest iki duwé pisumbangan lan peran ana ing Royal Anthropological Institute (taun 1991 nganti 1994). Ing institusi iku, dhèwèké dadi prèsidhèn. Ernest uga kawentar minangka filsuf rasional[5].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 270. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Ernest Gellner". www.therai.org.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-12. 
  3. Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge dictionary of anthropologists. London: Routledge. k. 366. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  4. "The Nationalism Project: Ernest Gellner's Definition of "Nation"". www.nationalismproject.org. Dijupuk 2018-01-12. 
  5. "OBITUARY: Professor Ernest Gellner". The Independent (ing basa Inggris). 1995-11-08. Dijupuk 2018-01-12.