Menyang kontèn

Erling Haaland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Erling Haaland
Katerangan priangga
Tanggal lair (2000-07-21) 21 Juli 2000 (umur 23)[1]
Papan lair Leeds, Yorkshire Kulon, Inggris
Dhuwur 1.95 m (6 ft 5 in)[2]
Posisi main Panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 9
Karir nom
2005–2016 Bryne
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015–2016 Bryne 2 14 (18)
2016–2017 Bryne 16 (0)
2017 Molde 2 4 (2)
2017–2019 Molde 39 (14)
2019–2020 Red Bull Salzburg 16 (17)
2020–2022 Borussia Dortmund 67 (62)
2022– Manchester City 19 (25)
Tim nasional
2015 Nurwègen U-15 4 (4)
2016 Nurwègen U-16 17 (1)
2017 Nurwègen U-17 5 (2)
2017 Nurwègen U-18 6 (6)
2018 Nurwègen U-19 6 (6)
2019 Nurwègen U-20 5 (11)
2018 Nurwègen U-21 3 (0)
2019– Nurwègen 23 (21)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 00:08, 23 Januari 2023 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16:17, 22 Oktober 2022 (UTC)

Erling Braut Haaland (lair 21 Juli 2000) yaiku juru main bal-balan warga negara Nurwègen sing main kanggo Manchester City lan Tim nasional bal-balan Nurwègen ing posisi Panyerang.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Erling Haaland: Overview". ESPN. Diarsip saka asliné ing 27 Novèmber 2020. Dibukak ing 27 Novèmber 2020.
  2. "Inside City 398: Erling Haaland Special". Manchester City F.C. 14 Juni 2022. Dibukak ing 16 Juni 2022. 4 minutes 50 seconds in.
  3. "Derfor byttet han fra Håland til Haaland" [The reason he changed from Håland to Haaland]. Dagbladet (ing basa Norwegia). 19 Sèptèmber 2019. Diarsip saka asliné ing 3 Fèbruari 2020. Dibukak ing 19 Dhésèmber 2019.
  4. "FIFA U-20 World Cup Poland 2019: List of Players: Norway" (PDF). FIFA. 13 Juni 2019. kc. 13. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 6 Fèbruari 2020.