Enola Gay

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Ebola Gay iku montor mabur pangebom saka tipe Boeing B-29 Superfortress, sing dijenengaké miturut Enola Gay Tibbets, ibuné sang juru anggegana Paul Tibbets.[1] Ing tanggal 6 Agustus 1945. Sajroning fase pungkasan Perang Donya II, montor iki dadi montor mabur kapisan sing nibakaké bom atom minangka sanjata perang. Bom iki sing diwèhi peparab "Little Boy" ('bocah cilik'), iku ditujokaké marang kutha Hiroshima, Jepang lan nyebabaké sirnané tengah kutha.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://acejuru anggeganas.com/usaaf_tibbets.html diaksès ing tanggal 6 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Enola_Gay&oldid=1049841"