Enola Gay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ebola Gay iku montor mabur pangebom saka tipe Boeing B-29 Superfortress, sing dijenengaké miturut Enola Gay Tibbets, ibuné sang juru anggegana Paul Tibbets.[1] Ing tanggal 6 Agustus 1945. Sajeroning fase pungkasan Perang Donya II, montor iki dadi montor mabur kapisan sing nibakaké bom atom minangka sanjata perang. Bom iki sing diwèhi peparab "Little Boy" ('bocah cilik'), iku ditujokaké marang kutha Hiroshima, Jepang lan njalari sirnané tengah kutha.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. http://acejuru anggeganas.com/usaaf_tibbets.html diaksès ing tanggal 6 Agustus 2011