Enggartiasto Lukita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Enggartiasto Lukita
Enggartiasto Lukita 2016.jpg
Mantri Perdagangan Indonésia 35
Wiwit linggih
27 Juli 2016
Présidhèn Joko Widodo
Kang sadurungé Thomas Trikasih Lembong
Rerincèn dhiri
Lair Loe Joe Eng
呂有恩

(1951-10-12) Oktober 12, 1951 (umur 67)
Indonésia Cirebon, Jawa Barat
Bangsa Indonésia
Parté pulitik Partai Golongan Karya (sebelum 2013)
Partai NasDem (2013–sekarang)
Sisihan Kho Pik Hiang
Anak 2
Almamater Universitas Pendidikan Indonésia
Panggaota Politikus, Pengusaha
Agama Kristen

Drs. Enggartiasto Lukita (lair ing Cirebon, Jawa Barat, 12 Oktober 1951; umur 67 taun) inggih punika pulitikus lan pengusaha saking Indonesia ingkang sapunika dipunpracaya minangka Mantri Perdagangan awit tanggal 27 Juli 2016. Namanipun misuwur nalika ngayahi jejibahan, kapilih minangka anggota DPR RI saking Partai Golongan Karya (1997-1999 lan 2004-2009). Nanging awit taun 2013 Enggartiasto Lukita mlebet parté énggal, Partai NasDem. Wonten ing paré punika, piyambakipun ngemban dados Ketua Babagan Hubungan Manca Nagari. Wonten ing Pemilu 2014, kapilih malih minangka anggota DPR RI. Enggartiasto Lukita kacathet naté nyepeng sakperang organisasi, minangka ketua antawisipun Katua Umum Real Estate Indonesia (REI), kala mangsa 1992-1995.[1][2][3][4] Panjenenganipun dipunangkat dados Mantri Perdagangan ing perombakan Kabinet Kerja Jilid II tanggal 27 Juli 2016.[5]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Enggartiasto Lukita lair kanthi asma Loe Joe Eng ing Cirebon, Jawa Barat, tanggal 12 Oktober 1951. Ngrampungaken pawiyatan luhur wonten Jurusan Pendidikan Bahasa Inggris, Fakultas Pendidikan Bahasa dan Seni, IKIP Bandung (sapunika Universitas Pendidikan Indonesia). Awit taksih nèm, piyambakipun sampun raket kaliyan jagating organisasi. Piyambakipun naté dipunpracaya minangka ketua, antawisipun Real Estate Indonesia (REI). Enggartyasto Lukita miwiti kiprah pulitik nalika mlebet wonten ing Partai Golongan Karya minangka Wakil Bendahara Umum. Miyos parté punika, piyambakipun kapilih minangka anggota DPR RI kala mangsa 1997-1999 lan 2004-2009. Nanging awit taun 2013 piyambakipun mlebet parté énggal, Partai NasDem. Ing parté punika, Enggar kadhapuk dados Kepala Babagan Hubungan Manca Nagari. Lan wonten ing Pemilu 2014, kapilih malih minangka anggota DPR RI. Kajawi punika, Enggartiasto Lukita ugi nelatèni babagan properti lan naté dipunpracaya minangka Komisaris Utama PT Unicora Agung, Dirut PT Kartika Karisma Indah, Dirut PT Kemang Pratama, Dirut PT Bangun Tjipta Pratama, lan Direktur PT Supradinakarya Multijaya (1994-2004).

Pedamelan[besut | besut sumber]

  • Komisaris Utama PT Unicora Agung
  • Dirut PT Kartika Karisma Indah
  • Dirut PT Kemang Pratama
  • Dirut PT Bangun Tjipta Pratama
  • Direktur PT Supradinakarya Multijaya, 1994 - 2004

Organisasi[besut | besut sumber]

  • Ketua Cabang GMKI Bandung,1974-1976
  • Anggota Partai Golkar, 1979
  • Ketua Departemen REI, 1986 - 1989
  • Wakil Ketua BPD Hipmi Jakarta, 1988 - 1993
  • Wakil Bendahara Umum DPP AMPI, 1990 - 1995
  • Anggota Dewan Kehormatan BPP Hipmi, 1990 - 1995
  • Ketua Umum REI 1992 - 1995
  • Wakil Ketua FIABCI, 1992 - 1995
  • Anggota Dewan Penasihat Golkar, 1992 - 1997
  • Anggota Dewan Penasihat Ukrida, 1994 - 1998
  • Anggota Dewan Riset Nasional, 1994 - 1999
  • Anggota Yayasan PPM, 1995
  • Ketua Majelis Pertimbangan Organisasi REI, 1995 - 1998
  • Ketua PPK Kosgoro, 1995 - 2000
  • Ketua Babagan Khusus Percasi, 1996 - 1998
  • Ketua Kehormatan REI, 1996
  • Anggota DPR/MPR RI, 1997 - 1999
  • Wakil Bendahara Umum DPP Golkar, 1998 - 2004
  • Ketua IKA UPI, 2000 - 2004
  • BAPPILU Pusat Partai Golkar, 2003
  • Anggota DPR/MPR RI, 2004 - 2009
  • Anggota DPR/MPR RI, 2014-2019
  • Ketua Babagan Hubungan Luar Negeri Partai Nasdem, Januari 2013
  • Mantri Perdagangan Indonesia, Juli 2016

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Merdeka: Profil Enggartiasto Lukita, dijupuk 7 April 2015
  2. Berita Satu, dijupuk 7 April 2015
  3. News Detik: Drs. Enggartiasto Lukita, dijupuk 7 April 2015
  4. Tokoh Indonesia, dijupuk 7 April 2015
  5. Ini Daftar Lengkap Reshuffle Kabinet Kerja Jilid II, dijupuk 27 Juli 2016


Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat