Endhog mertéga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Egg butter
Karjala.jpg
Karelian pasties topped with egg butter
Jeneng liyanéMunavoi
JinisSpread
Panggonan asalFinland
Woworan pokokButter and chopped hard boiled eggs
Buku masakan: Egg butter  Médhia: Egg butter

Endhog Mentega ( Basa Finlan: munavoi , Basa Estonia: munavõi ) yaiku campuran butter lan endhog rebus sing wis disigar. Iki minangka nyebar ing masakan Finlan lan masakan Éstlan

ing Finlan, butter endhog biasane disebar ing pasties Karelian sing panas.[1] Ing Éstlan, butter endhog lan leib (roti rai gelap) biasane kalebu ing panganan Minggu Paskah.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ojakangasm Beatrice A. (1999). The Great Scandinavian Baking Book, pp. 269–273. University of Minnesota Press. ISBN 0816634963