Ekin Cheng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ekin Cheng
Ekin Cheng Beautiful Day Concert 2011.JPG
Cheng at the Beautiful Day Concert 2011
Jeneng Cina 鄭伊健
Jeneng Cina 鄭伊健 (Tradhisional)
Jeneng Cina 郑伊健 (Prasaja)
Pinyin Zhèng yījiàn (Mandarin)
Jyutping Zeng6 Ji1-gin6 (Kanton)
Leluhur Enping, Guangdong, China
Asal Hong Kong
Jeneng liya Cheng Yee-KinDior ChengNoodle Cheng (鄭伊麵)
Pakaryan SingerActor
Genre Cantopop
Instrumen Singing
Label(s) BMG (1991-2001, 2004-2005)EEG (2001-2004)BMA Records (2005-2009)Sony BMG (2009-present)
Taun aktif 1986-present (acting)1992-present (singing)
Kanca Luisa Maria LeitãoMaggie SiuGigi Leung (1999 to 2006) Yoyo Mung (Current)
Situs resmi Official Website

Ekin Cheng dheweké kuwi aktor lan penyanyi saka Hong Kong dheweké uga kondhang karo undhangan Dior uga undhangan Noodle Cheng, (鄭伊麵), Ning awal kariré, dheweké nganggo jeneng Dior.[1] Ora namung kuwi, dheweké uga tau olih julukan Noodle Cheng, akiré dheweké migunakaké kanggo jeneng Ekin Cheng. [1] Awal karir Cheng diwiwiti dadi bintang iklan, kang dilakoni awit dheweké esih ana ning di SMP.[1] Nalika kuwi dheweké kondhang amarga mbintangi iklan Hi-C Lemon Tea.[1] Ning bangku SMA, dheweké pindhah maring dunya seni peran lan mlebu sekolah akting.[1] sawisé kuwi, dheweké mulai olih panghargaan lan tawaran kanggo mainaké film.[1]

Filmé kang pisanan dijuduli GIRLS WITHOUT TOMORROW, dirilis ning taun 1992, filmkasebut diperanaké nalika dheweké nganggo jeneng Dior Cheng.[1] Awit kuwi, dheweké mulai ngubah jenengé dadi Ekin Cheng lan mbintangi film YOUNG AND DANGEROUS. [1] Film kang dibintanginé bebarengan karo Jordan Chan kasebut dadi kondhang banget nalika kuwi lan sempet olih predikat film paling laris ning Hongkong. [1] Film kasebut uga dadi pangantar suksesé mula dheweké anggawe para produser lan sutradara padha ngelirik marang dheweké.[1] Akiré kariré tambah sukses, lan jenengé dadi tambah kondhang.[1] Sasuwené njegur ning donya akting, dheweké ora tau pilah-pilih peran.[1] Meski karakteré luwih apik nalika meranaké film laga anangning dheweké uga tau mbintangi film drama lan komedi.[1]

Nalika mainaké peran ning film YOUNG AND DANGEROUS dheweké sukses.[1] ananging dheweké uga tau dianggep dadi aktor kang ora becus.[1]

Cheng uga sempet anduweni karir ning donya musik kang sukses karo BMG.[1] Ananging ning taun 2000-an, dheweké nandatangani kondtrak karo EEG, perusahaan raksasa anduwené Albert Yeung. [1] Ning ngisoré perusahaan iki dheweké ora diijinaké kanggo ngaripta.[1] Ananging ning taun 2004, kontrakané karo EEG wis bar lan dheweké bali maring BMG dheweké ngerilis rekor anyar ning karir musiké.[1] Ning taun 2009 dheweké anggawe hits. [1] Meski dheweké akeh dikritik amarga ora mampu nyanyikaké lagu-lagu keras lan lagu kang nadané dhuwur, ananging kariré ning donya musik tetep lancar.[1]

Ning taun 2002 Ekin Cheng dadi Duta Lingkungan Samudra. [1] Dheweké uga sempet nerbitaké buku kang judulé Looking Into Ekin's Eyes. [1] Buku iki sukses banget ning pasaran lan ning taun 2003 diterjemahaké ning basa Jepang.[1]

Ning taun 2010, dheweké mainaké peran ning film kang judulé THE STORM WARRIORS.[2] Ning film kasebut dheweké main bebarengan karo Nameless (Kenny Ho), Wind (Ekin Cheng) lan Cloud (Aaron Kwok).[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x (id)biografi Ekin Cheng dipununduh tannggal 18 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Ekin Cheng dipununduh tanggal 18 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ekin_Cheng&oldid=832239"