Ekin Cheng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ekin Cheng
Ekin Cheng Beautiful Day Concert 2011.JPG
Cheng at the Beautiful Day Concert 2011
Jeneng Cina 鄭伊健
Jeneng Cina 鄭伊健 (Tradhisional)
Jeneng Cina 郑伊健 (Prasaja)
Pinyin Zhèng yījiàn (Mandarin)
Jyutping Zeng6 Ji1-gin6 (Kanton)
Leluhur Enping, Guangdong, China
Asal Hong Kong
Jeneng liya Cheng Yee-KinDior ChengNoodle Cheng (鄭伊麵)
Pakaryan SingerActor
Genre Cantopop
Instrumen Singing
Label(s) BMG (1991-2001, 2004-2005)EEG (2001-2004)BMA Records (2005-2009)Sony BMG (2009-present)
Taun aktif 1986-present (acting)1992-present (singing)
Kanca Luisa Maria LeitãoMaggie SiuGigi Leung (1999 to 2006) Yoyo Mung (Current)
Situs resmi Official Website

Ekin Cheng dhèwèké iku aktor lan penyanyi saka Hong Kong dhèwèké uga kondhang karo undhangan Dior uga undhangan Noodle Cheng, (鄭伊麵), Ning awal kariré, dhèwèké nganggo jeneng Dior.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga tau olih julukan Noodle Cheng, akiré dhèwèké migunakaké kanggo jeneng Ekin Cheng.[1] Awal karir Cheng diwiwiti dadi bintang iklan, kang dilakoni awit dhèwèké esih ana ning di SMP.[1] Nalika iku dhèwèké kondhang amarga mbintangi iklan Hi-C Lemon Tea.[1] Ning bangku SMA, dhèwèké pindhah maring dunya seni peran lan mlebu sekolah akting.[1] sawisé iku, dhèwèké wiwit olih panghargaan lan tawaran kanggo mainaké filem.[1]

Filmé kang pisanan dijuduli GIRLS WITHOUT TOMORROW, dirilis ning taun 1992, filemkasebut diperanaké nalika dhèwèké nganggo jeneng Dior Cheng.[1] Awit iku, dhèwèké wiwit ngubah jenengé dadi Ekin Cheng lan mbintangi filem YOUNG AND DANGEROUS.[1] Film kang dibintanginé bebarengan karo Jordan Chan kasebut dadi kondhang banget nalika iku lan sempet olih predikat filem paling laris ning Hongkong.[1] Film kasebut uga dadi pangantar suksesé mula dhèwèké anggawe para prodhuser lan sutradara padha ngelirik marang dhèwèké.[1] Akiré kariré tambah sukses, lan jenengé dadi tambah kondhang.[1] Sasuwené njegur ning donya akting, dhèwèké ora tau pilah-pilih peran.[1] Meski karakteré luwih apik nalika meranaké filem laga anangning dhèwèké uga tau mbintangi filem drama lan komedi.[1]

Nalika mainaké peran ning filem YOUNG AND DANGEROUS dhèwèké sukses.[1] ananging dhèwèké uga tau dianggep dadi aktor kang ora becus.[1]

Cheng uga sempet duwé karir ning donya musik kang sukses karo BMG.[1] Ananging ning taun 2000-an, dhèwèké nandatangani kondtrak karo EEG, perusahaan raksasa anduwené Albert Yeung.[1] Ning ngisoré perusahaan iki dhèwèké ora diijinaké kanggo ngaripta.[1] Ananging ning taun 2004, kontrakané karo EEG wis bar lan dhèwèké bali maring BMG dhèwèké ngerilis rekor anyar ning karir musiké.[1] Ning taun 2009 dhèwèké anggawe hits.[1] Meski dhèwèké akèh dikritik amarga ora mampu nyanyikaké lagu-lagu keras lan lagu kang nadané dhuwur, ananging kariré ning donya musik tetep lancar.[1]

Ning taun 2002 Ekin Cheng dadi Duta Lingkungan Samudra.[1] Dhèwèké uga sempet nerbitaké buku kang judhulé Looking Into Ekin's Eyes.[1] Buku iki sukses banget ning pasaran lan ning taun 2003 diterjemahaké ning basa Jepang.[1]

Ning taun 2010, dhèwèké mainaké peran ning filem kang judhulé THE STORM WARRIORS.[2] Ning filem kasebut dhèwèké main bebarengan karo Nameless (Kenny Ho), Wind (Ekin Cheng) lan Cloud (Aaron Kwok).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x biografi Ekin Cheng dipununduh tannggal 18 Agustus 2011
  2. ^ a b berita Ekin Cheng dipununduh tanggal 18 Agustus 2011