Eggah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Eggah dimasak ing Mesir

Eggah ( Mesir Arab ) utawa ajjah ( Levantine Arabic ; standar Arab: عجة‎, salin aksara ʿujja‎ ) minangka panganan adhedhasar endhog ing masakan Arab sing padha karo frittata . [1] Iki uga dikenal minangka omelet Arab. [2] Eggah umume dibumboni rempah-rempah kayata kayu manis, cumin, wiji ketumbar utawa godhong, kunir, kismis, kacang pinus, pala lan jamu seger. [3] Umume umume kenthel, umume diisi sayuran lan kadhang daging banjur dimasak nganti mateng. Biasane bentuke bunder lan disajeni irisan dadi persegi panjang utawa irisan, kadang panas lan kadhang adhem. [4] Eggah bisa dadi panganan pembuka, hidangan utama utawa sajian.

Variasi eggah bisa kalebu tambalan kayata; zucchini, bawang, tomat, bayem, roti, artichoke, pitik lan bawang. [3]

Ana panganan sing padha ing Indonesia sing diarani martabak, yaiku nggawe kulit endhog (utawa adonan tipis) kanggo masak saka njero; uga disajekake nganggo saos celup. [5] Eggah uga padha karo frittata, omelet Spanyol, kuku Persia utawa omelet gaya Prancis.

Ana panganan sing padha ing Indonesia sing diarani martabak, yaiku nggawe kulit endhog (utawa adonan tipis) kanggo masak saka njero; uga disajekake nganggo saos celup. [6] Eggah uga padha karo frittata, omelet Spanyol, kuku Persia utawa omelet gaya Prancis.




Referensi[besut | besut sumber]

  1. RIVERA, OSWALD. "Eggah – Arabic Egg Cake". oswald rivera. Dibukak ing 27 August 2018.
  2. Roden, Claudia (1986). The New Book of Middle Eastern Food. Penguin Books. p. 169. ISBN 9780307558565. Dibukak ing 27 August 2018.
  3. a b Roden, Claudia (2008). The New Book of Middle Eastern Food. New York: Knopf Doubleday Publishing Group. p. 174. ISBN 9780307558565.
  4. Rivera, Oswald (2013-11-13). "Eggah – Arabic Egg Cake". Dibukak ing 2017-11-14.
  5. "Indonesian Street Eats: Martabak Mesir (Egyptian Omelet)". 2011-12-18. Dibukak ing 2017-11-14.
  6. "Indonesian Street Eats: Martabak Mesir (Egyptian Omelet)". 2011-12-18. Dibukak ing 2017-11-14.