Edward Evan Evans-Pritchard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sir E. E. Evans-Pritchard
Gambar:Evans Pritchard (1902–1973).jpg
E. E. Evans-Pritchard
Lair(1902-09-21)21 Sèptèmber 1902
Crowborough, East Sussex, Inggris
Pati11 Sèptèmber 1973(1973-09-11) (umur 70)
Oxford, Inggris
BangsaKarajan Manunggal
Karièr ngèlmiah
BabaganAntropologi
Mahasiswa wigatiM. N. Srinivas
Talal Asad
Mary Douglas
Audrey Colson
John Francis Marchment Middleton
MrabawaniR. R. Marett
Bronisław Malinowski[1]
Charles Gabriel Seligman[1]
Émile Durkheim
Alfred Radcliffe-Brown

Edward Evan Evans-Pritchard ya iku ahli antropologi saka Sussex, Karajan Manunggal, kalairan taun 1902[2][3][4]. Edward olèh pandhidhikan saka ing University of Oxford (MA) taun 1924 lan University of London, London School of Economics (Ph.D.) taun 1927[4][5][6]. Dhéwéké nglakoni panlitian antropologis ing British-Mesir, Sudan (taun 1926), Ethiopia, Libya, Suriah, lan wewengkon Wètan Tengah (1940 nganti 1944)[2][4][6]. Karya-karya akademis kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané Witchcraft, Oracles, and Magic among the Azande (1937), The Nuer: A Description of the Modes of Livelihood and Political Institutions of a Nilotic People (1940), The Sanusi of Cyrenaica (1949), lan Nuer Religion (1956)[2]. Edward iki misuwur amarga nggabungké kerangka téoritis Radcliffe-Brown lan Durkheim karo ètnografis empiris saka Bronislaw Malinowski[2][3]. Dhéwéké uga dadi salah siji antropolog kang ngedhasarké lan ngembangké antropologi sosial modèrn[2][5]. Edward séda taun 1973 ana ing Oxford[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Pocock, David F. (July 1975). "Sir Edward Evans-Pritchard 1902–1973: An appreciation". Africa 45 (3): 327–330. doi:10.1017/S0001972000025456. 
  2. a b c d e f Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 203. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  3. a b Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. kk. 144–145. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  4. a b c "E. E. Evans-Pritchard - oi" (ing basa Inggris). doi:10.1093/oi/authority.20110803095802267. 
  5. a b "E.E. Evans-Pritchard | British anthropologist". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-05. 
  6. a b "Sir Edward Evan Evans-Pritchard Facts". biography.yourdictionary.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-05.