Edward Evan Evans-Pritchard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sir E. E. Evans-Pritchard
Gambar:Evans Pritchard (1902–1973).jpg
E. E. Evans-Pritchard
Lair (1902-09-21)21 Sèptèmber 1902
Crowborough, East Sussex, Inggris
Pati 11 Sèptèmber 1973(1973-09-11) (umur 70)
Oxford, Inggris
Bangsa Karajan Manunggal
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropologi
Mahasiswa wigati M. N. Srinivas
Talal Asad
Mary Douglas
Audrey Colson
John Francis Marchment Middleton
Mrabawani R. R. Marett
Bronisław Malinowski[1]
Charles Gabriel Seligman[1]
Émile Durkheim
Alfred Radcliffe-Brown

Edward Evan Evans-Pritchard ya iku ahli antropologi saka Sussex, Karajan Manunggal, kalairan taun 1902[2][3][4]. Edward olèh pandhidhikan saka ing University of Oxford (MA) taun 1924 lan University of London, London School of Economics (Ph.D.) taun 1927[4][5][6]. Dhéwéké nglakoni panlitian antropologis ing British-Mesir, Sudan (taun 1926), Ethiopia, Libya, Suriah, lan wewengkon Wètan Tengah (1940 nganti 1944)[2][4][6]. Karya-karya akademis kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané Witchcraft, Oracles, and Magic among the Azande (1937), The Nuer: A Description of the Modes of Livelihood and Political Institutions of a Nilotic People (1940), The Sanusi of Cyrenaica (1949), lan Nuer Religion (1956)[2]. Edward iki misuwur amarga nggabungké kerangka téoritis Radcliffe-Brown lan Durkheim karo ètnografis empiris saka Bronislaw Malinowski[2][3]. Dhéwéké uga dadi salah siji antropolog kang ngedhasarké lan ngembangké antropologi sosial modèrn[2][5]. Edward séda taun 1973 ana ing Oxford[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Pocock, David F. (July 1975). "Sir Edward Evans-Pritchard 1902–1973: An appreciation". Africa 45 (3): 327–330. doi:10.1017/S0001972000025456. 
  2. ^ a b c d e f Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 203. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  3. ^ a b Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. kk. 144–145. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  4. ^ a b c "E. E. Evans-Pritchard - oi" (ing basa Inggris). doi:10.1093/oi/authority.20110803095802267. 
  5. ^ a b "E.E. Evans-Pritchard | British anthropologist". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-05. 
  6. ^ a b "Sir Edward Evan Evans-Pritchard Facts". biography.yourdictionary.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-05.