Dubu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Masakan sundubu jjigae.

Dubu utawa tahu Korea (豆腐, 두부) ya iku jinis tahu kang diproduksi ing Korea. Ing sejarahe, Dubu dikenalake saka Cina wis dadi bageyan kuliner masyarakat Korea.[1] Wong Korea nggunakake kanggo gawé pirang-pirang jinis masakan.[2]

Sejarah[besut | besut sumber]

Referensi wiwitan ngenani dubu bisa ditemokake ing Catatan Mogeun (Mogeunjip) kang ditulis déning Yi Saek (jeneng pena Mogeun, 1328-1396) ing jaman Dinasti Goryeo (938-1392). [3] Ing siji puisine, Yi Saek nulis ngenani kelezatan dubu kang lagi wae digawé.[3]

Referensi liyane nulis ngenani carane masak dubu ing Yangchonjip déning Gwon Geun sarta Heo Gyun (1569-1618), sawijining sastrawan Dinasti Joseon kang nulis ing Domundaejak ngenani kelembutan rasa dubu kang didol pedagang ing jaba Gerbang Changui.[3] Sawijining catatan ing Sejongsillok (Catatan Pemerintahan Raja Sejong) nyebutake yèn sawijining Kaisar Ming muji yèn wanita Korea trampil banget masak masakan kang mewah lan nganggep yèn tahu Korea enak banget.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)HISTORY OF TOFU IN SOUTH AND SOUTHEAST ASIA, soyinfocenter. Diundhuh tanggal 1 Mei 2010.
  2. ^ (en)Hand-made Tofu, gwangju. Diundhuh tanggal 1 Mei 2010.
  3. ^ a b c d Chun Hui-jung (2006). "Dubu-Jeongol ― Traditional Dish of Dubu (Tofu) and Vegetables" (PDF). Koreana. 1 (ing Inggris) 20: 77–79. Dijupuk 26 April 2010.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dubu&oldid=1074022"