Dubu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Masakan sundubu jjigae.

Dubu utawa tahu Koréa (豆腐, 두부) ya iku jinis tahu kang diprodhuksi ing Koréa. Ing sejarahe, Dubu dikenalake saka Cina wis dadi pérangan kuliner masarakat Koréa.[1] Wong Koréa migunakaké kanggo gawé pirang-pirang jinis masakan.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Réferènsi wiwitan ngenani dubu bisa tinemu ing Catatan Mogeun (Mogeunjip) kang ditulis déning Yi Saek (jeneng pena Mogeun, 1328-1396) ing jaman Dinasti Goryeo (938-1392). [3] Ing siji puisine, Yi Saek nulis ngenani kelezatan dubu kang lagi waé digawé.[3]

Réferènsi liyané nulis ngenani carane masak dubu ing Yangchonjip déning Gwon Geun sarta Heo Gyun (1569-1618), sawijining sastrawan Dinasti Joseon kang nulis ing Domundaejak ngenani kelembutan rasa dubu kang didol pedagang ing jaba Gerbang Changui.[3] Sawijining catatan ing Sejongsillok (Catatan Pamaréntahan Raja Sejong) nyebutake yèn sawijining Kaisar Ming muji yèn wanita Koréa trampil banget masak masakan kang mewah lan nganggep yèn tahu Koréa enak banget.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ HISTORY OF TOFU IN SOUTH AND SOUTHEAST ASIA, soyinfocenter. Diundhuh tanggal 1 Mèi 2010.
  2. ^ Hand-made Tofu, gwangju. Diundhuh tanggal 1 Mèi 2010.
  3. ^ a b c d Chun Hui-jung (2006). "Dubu-Jeongol ― Traditional Dish of Dubu (Tofu) and Vegetables" (PDF). Koreana. 1 (ing basa Inggris) 20: 77–79. Dijupuk 26 April 2010.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]