Doyok (Srimulat)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Doyok
Doyok srimulat.jpg
LairSudarmadji
Pakaryanaktor, pelawak
Taun aktif1985-saiki

Sudarmadji utawa luwih kondhang karo jengen Doyok, anggota saka grup lawak Srimulat kang lair tanggal 17 Agustus taun 1954 ning kutha Sidoarjo, Jawa Timur.[1] Ora namung dadi pelawak, dhèwèké uga bintang sinétron lan filem.[1] Nanging manawa mbintangi filem sinétron utawa layar lebar, dhèwèké mesti mbintangi lakon komedi, sesuai karo bakaté lagi nggabung ning grup lawak Srimulat.[1]

Ning sajarah uripé, Doyok nikahi Sahidah ning tanggal 2 Januari 1975.[1] Nanging, Doyok kudu ditinggal karo Sahidah amarga lelara kanker kang dirasakaké déning bojoné iku.[1] Kang akiré, bojoné Doyok lan ibu saka anak telu iki ninggal dunya ning taun 2002.[1] Doyok bebrayanan manèh karo wanita asal Banten, Nova Fauziah.[1][2] Sawisé dadi duda nganti patang taun suwené Doyok resmi.[1] Doyok resmi bebrayanan karo Nova Fauziah naluka dina Sabtu tanggal 07 Januari taun 2006.[1] Doyok kang mbiyèn nglamar Nova ning umahé, laladan Anyer, Banten, Jawa Barat.[2] Menehi mas kawin 25 gram emas, kang dadi simbol manawa dhèwèké nikahi Nova nalika umuré 25 taun.[2] Ning acara pernikahan iku, Doyok ngusahakaké hak-hak anaké ning pérangan harta gono-gini kang dadi harta waris kanggo anak-anaké.[2] Mula iku, Doyok karo Nova Faiziah nandatangani surat kontrak pranikah babagan gono-gini mau,

Doyok kalebu artis kang tauu mlebu kunjara amarga kasus narkoba.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j biografi Doyok Srimulat dipununduh tanggal 2 Juni 2011
  2. a b c d artikel Doyok Srimulat dipununduh tanggal 2 Juni 2011