Dondurma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dondurma
Dondurma (5065600007).jpg
A vendor holds a large mass of salepli dondurma. Note the long-handled paddle and the barrel.
Buku masakan: Dondurma  Médhia: Dondurma
Es krim Turki ing Jepang

Dondurma [a] (utawa es krim Maraş ) yaiku salah sawijining olahan es krim mastic Turki. Iku padha menyang Siria dessert booza .

Dondurma iki racake kalebu bahan krim, krim kocok, salep ( umbi - umbi anggrek ), mastic (resin tanduran), lan gula . Diyakini asale saka kutha lan wilayah Maraş lan uga dikenal minangka es krim Maraş. [1]
Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana

  1. Maras Dondurma: Traditional Turkish ice-cream unlike any other. TRT via YouTube. Dibukak ing 2019-07-08.