Don Handelman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Don Handelman ya iku ahli antropologi saka Montreal, Kanada, kalairan ing taun 1939[1][2]. Pandhidhikan pawiyatan luhur Handelman iki naté anan ing McGill University. Dhéwéé olèh gelar BA ing taun 1960 lan MA ing taun 1964. Sabanjuré ing University of Manchester (Ph.D.) ing taun 1971. Panlitian lapangan antropologis kang naté linakoni déning dhèwèké ana ing Quebec (taun 1963), Nevada (taun 1964), Israel (taun 1968), Newfoundland (taun 1973–1974), Sri Lanka (taun 1979), Los Angeles (taun 1984), lan Andhra Pradesh, Indhi (taun 1992)[3][4]. Karya-karya akademis kang sinerat déning Handelman ya iku antarané Models and Mirrors: Towards an Anthropology of Public Events (1990) lan God inside out: Siva’s Game of Dice (1997). Dhèwèké ngembangaké tèori antropologi ing bab prosès interaksi lan alam ritual[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. p. 314. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.CS1 maint: extra text: authors list (link)
  2. "Curriculum Vitae Don Handelman" (PDF). Retrieved 2018-01-15.
  3. "Don Handelman | Hebrew University of Jerusalem - Academia.edu". huji.academia.edu (in Inggris). Retrieved 2018-01-15.
  4. "Don Handelman". en.sociology.huji.ac.il (in Inggris). Retrieved 2018-01-15.