Dhistrik ing Israèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Distrik ing Israel)
Péta pamérangan dhistrik ing Israèl

Ing Israèl ana enem dhistrik utama sing ing basa Ibrani diarani mehozot (מחוזות; tunggal: mahoz) lan 15 sub-dhistrik sing diarani nafot (נפות; tunggal: nafa). Saben sub-dhistrik dipérang manèh dadi wewengkon alami sing cacahé ana 50.

Sub dhistrik Golan mèlu dikatutaké, semono uga Yerusalem Wétan awit tlatah-tlatah iki wis dicaplok Israèl lan undhang-undhang Israèl berlaku ing kono sanadyan oran diakoni déning komunitas internasional. Kosok baliné Gisik Wétan utawa diarani Yudea lan Samaria, ora mèlu dikatutaké amarga tlatah iki ora dicaplok Israèl lan undhang-undhang Israèl ora berlaku ing kono.

Dhistrik Yerusalem[besut | besut sumber]

Dhistrik Yerusalem (Mahoz Yerushalayim).

Kutha krajan dhistrik: Yerusalem

Dhistrik Lor[besut | besut sumber]

Dhistrik Lor (Mahoz HaTzafon).

Kutha krajan dhistrik: Nazareth

Dhistrik Haifa[besut | besut sumber]

Dhistrik Haifa (Mahoz Hefa).

Kutha krajan dhistrik: Haifa

Dhistrik Tengah[besut | besut sumber]

Dhistrik Tengah (Mahoz HaMerkaz).

Kutha krajan dhistrik: Ramla

Dhistrik Tel Aviv[besut | besut sumber]

Dhistrik Tel Aviv (Mahoz Tel-Aviv).

Kutha krajan dhistrik: Tel Aviv

Dhistrik Kidul[besut | besut sumber]

Dhistrik Kidul (Mahoz HaDarom).

Kutha krajan dhistrik: Beersheba