Distrik ing Israel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gambar:Israèl districts.png
Péta pamérangan distrik ing Israèl

Ing Israèl ana enem distrik utama sing ing basa Ibrani diarani minangka mehozot (מחוזות; tunggal: mahoz) lan 15 sub-distrik sing diarani nafot (נפות; tunggal: nafa). Saben sub-distrik dipérang manèh dadi wewengkon alami sing cacahé ana 50.

Sub distrik Golan mèlu dikatutaké, semono uga Yerusalem Wétan awit tlatah-tlatah iki wis dicaplok Israèl lan undhang-undhang Israèl berlaku ing kono senadyan oran diakoni déning komunitas internasional. Kosok baliné Gisik Wétan utawa diarani Yudea lan Samaria, ora mèlu dikatutaké amerga tlatah iki ora dicaplok Israèl lan undhang-undhang Israèl ora berlaku ing kono.

Distrik Yerusalem[sunting | besut sumber]

Distrik Yerusalem (Mahoz Yerushalayim).

Kutha krajan distrik: Yerusalem

Distrik Lor[sunting | besut sumber]

Distrik Lor (Mahoz HaTzafon).

Kutha krajan distrik: Nazareth

Distrik Haifa[sunting | besut sumber]

Distrik Haifa (Mahoz Hefa).

Kutha krajan distrik: Haifa

Distrik Tengah[sunting | besut sumber]

Distrik Tengah (Mahoz HaMerkaz).

Kutha krajan distrik: Ramla

Distrik Tel Aviv[sunting | besut sumber]

Distrik Tel Aviv (Mahoz Tel-Aviv).

Kutha krajan distrik: Tel Aviv

Distrik Kidul[sunting | besut sumber]

Distrik Kidul (Mahoz HaDarom).

Kutha krajan distrik: Beersheba