Diokletianus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gaius Aurelius Valerius Diocletianus (245?–312?), ya iku Kaisar Romawi wiwit 20 November 284 - 1 Mèi 305. Diocletianus kasil ngrampungaké Krisis ing abad katelu (235 -284). Dhèwèké yasa sawijining pamaréntahan otokrasi, ananging wurung amarga ngalami manéka warna kangélan akibat saka saking ambané wewengkon Kekaisaran Romawi. Dhèwèké ngadhepi kanthi mbagi wewengkon Kekaisaran Romawi dadi loro pérangan kang masing-masing diperintah déning Augustus, ananging isih ing siji Kekaisaran Romawi kang nyawiji.

Cithakan:Kaisar Romawi


Cithakan:Romawi-bio-stub