Diokletianus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gaius Aurelius Valerius Diocletianus (245?–312?), ya iku Kaisar Romawi wiwit 20 November 284 - 1 Mei 305. Diocletianus kasil ngrampungaké Krisis ing abad katelu (235 -284). Dhèwèké mbangun sawijining pamerintahan otokrasi, ananging wurung amarga ngalami manéka werna kangélan akibat saka saking ambané wewengkon Kekaisaran Romawi. Dhèwèké ngadhepi kanthi mbagi wewengkon Kekaisaran Romawi dadi loro bagéyan kang masing-masing diperintah déning Augustus, ananging isih ing siji Kekaisaran Romawi kang nyawiji.

Cithakan:Kaisar RomawiCithakan:Romawi-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Diokletianus&oldid=1086711"