Dina wigati ing Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pratélan ing ngisor iki wujud pratélan dina wigati ing Indonésia.

Dina Riyaya[besut | besut sumber]

Kang ora ana tanggalé tegesé saben taun dipèngeti owah-owah tanggalé.

Januari[besut | besut sumber]

1 Januari: Dina Bedhamèn Donya

1 Januari: Tahun Baru

3 Januari: Dina Departemen Agama

5 Januari: Dina Korps Wanita Angkatan Laut (Kowal)

15 Januari: Dina Pèngetan Laut lan Samudra (?)

25 Januari: Dina Gizi dan Makanan

25 Januari: Dina Kusta Internasional

Fèbruari[besut | besut sumber]

5 Fèbruari: Dina Pèngetan Kapal Tujuh (?)

9 Fèbruari: Dina Persatuan Wartawan Indonésia (PWI)

9 Fèbruari: Dina Kavaleri

13 Fèbruari: Dina Persatuan Farmasi Indonésia

14 Fèbruari: Dina Pèngetan Pembela Tanah Air (PETA)

15 Fèbruari: Dina Pembantu Rumah Tangga (PRT) (?)

19 Fèbruari: Dina KOHANUDNAS (?)

22 Fèbruari: Dina Istiqlal

28 Fèbruari: Dina Gizi Nasional

Maret[besut | besut sumber]

1 Maret: Dina Kehakiman Nasional

1 Maret: Dina Pèngetan Serangan Umum di Yogyakarta

6 Maret: Dina Komando Strategis Angkatan Darat (Kostrad)

8 Maret: Dina Wanita/Perempuan Internasional

9 Maret: Dina Musik Nasional

10 Maret: Dina Persatuan Artis Film Indonésia (Parfi)

11 Maret: Dina Surat Perintah Sewelas Maret (Supersemar)

18 Maret: Dina Arsitektur Nasional

22 Maret ; Dina air Sadonya

23 Maret: Dina Meteorologi Sadonya

24 Maret: Dina Pèngetan Bandung Lautan Api

27 Maret: Dina Klub Wanita Internasional (basa Inggris: Women International Club Day-WIC)

30 Maret: Dina Film Nasional

April[besut | besut sumber]

1 April: Dina Bank Dunia

6 April: Dina Nelayan Nasional

7 April: Dina Keséhatan Internasional

9 April: Dina Penerbangan Nasional

9 April: Dina TNI Angkatan Udara

15 April: Dina Zeni

16 April: Dina Komando Pasukan Khusus (Kopassus)

18 April: Dina Pèngetan Konferensi Asia Afrika

19 April: Dina Pertahanan Sipil (Hansip)

21 April: Dina Kartini

22 April: Dina Bumi

24 April: Dina Angkudan Nasional

24 April: Dina Solidaritas Asia-Afrika

27 April: Dina Permasyarakatan Indonésia

Mèi[besut | besut sumber]

1 Mèi: Dina Pèngetan Pembebasan Irian Barat

1 Mèi: Dina Buruh Sadonya

2 Mèi: Dina Wiyata Nasional atau Hardiknas

3 Mèi: Dina Surya (?)

4 Mèi: Dina Bangkit Pelajar Islam Indonésia

8 Mèi: Dina lair Henry Dunant-bapak Palang Merah Sadonya

5 Mèi: Dina Lembaga Sosial Désa (LSD)

11 Mèi: Dina POM-TNI (?)

17 Mèi: Dina Buku Nasional

19 Mèi: Dina Korps Cacat Veteran Indonésia

20 Mèi: Dina Kebangkitan Nasional atau Harkitnas

21 Mèi: Dina Pèngetan Reformasi

31 Mèi: Dina Anti Tembako Internasional

Juni[besut | besut sumber]

1 Juni: Dina Lair Pancasila

1 Juni: Dina Anak-anak Sadonya

3 Juni: Dina Pasar Modal Indonésia

5 Juni: Dina Lingkungan Hidup Sadonya

17 Juni: Dina Dermaga

24 Juni: Dina Bidan Nasional

26 Juni: Dina Anti Narkoba Sadonya

29 Juni: Dina Keluarga Berencana Nasional

Juli[besut | besut sumber]

1 Juli: Dina Bhayangkara

5 Juli: Dina Bank Indonésia

9 Juli: Dina Satelit Palapa

12 Juli: Dina Koperasi

22 Juli: Dina Kejaksaan

23 Juli: Dina Anak Nasional (Béda karo Dina Anak-anak Nasional?)

23 Juli: Dina Komite Nasional Pemuda Indonésia (KNPI)

29 Juli: Dina Bhakti TNI Angkatan Udara

Agustus[besut | besut sumber]

5 Agustus: Dina Dharma Wanita Nasional

8 Agustus: Dina Ulang Tahun ASEAN

10 Agustus: Dina Veteran Nasional

12 Agustus: Dina Wanita TNI Angkatan Udara (Wara)

13 Agustus: Dina Pèngetan Pangkalan Brandan Lautan Api

14 Agustus: Dina Pramuka

17 Agustus: Dina Proklamasi Kamardikan Républik Indonésia

18 Agustus: Dina Konstitusi Républik Indonésia

19 Agustus: Dina Departemen Luar Negeri Indonésia

21 Agustus: Dina Maritim Nasional

24 Agustus: Dina Televisi Républik Indonésia (TVRI)

30 Agustus: Dina Wong Ilang Sadonya

September[besut | besut sumber]

1 September: Dina Pulisi Wanita (Polwan)

3 September: Dina Palang Merah Indonésia (PMI)

8 September: Dina Aksara

8 September: Dina Pamong Praja

9 September: Dina Ulah raga Nasional

11 September: Dina Radio Républik Indonésia (RRI)

17 September: Dina Perhubungan Nasional

24 September: Dina Tani

26 September: Dina Statistik

27 September: Dina Pos Telekomunikasi Telegraf (PTT)

28 September: Dina Kereta Api

29 September: Dina Sarjana Nasional

30 September: Dina Pèngetan G30S/PKI

Oktober[besut | besut sumber]

1 Oktober: Dina Kasektèn Pancasila

5 Oktober: Dina Tentara Nasional Indonesia (TNI)

9 Oktober: Dina Surat Menyurat Internasional

10 Oktober: Dina Keséhatan Jiwa

14 Oktober:

15 Oktober: Dina Hak Asasi Binatang

16 Oktober: Dina Parlemèn Indonésia, Dina Pangan Sadonya

24 Oktober: Dina Dhokter Nasional

24 Oktober: Dina Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB)

27 Oktober: Dina Penerbangan Nasional

27 Oktober: Dina Listrik Nasional

27 Oktober: Dina Blogger Nasional

28 Oktober: Dina Sumpah Pemuda

29 Oktober: Dina Korps Pegawai Républik Indonésia (KORPRI)

30 Oktober: Dina Kauangan

November[besut | besut sumber]

3 November: Dina Kerohanian

10 November: Dina Pahlawan

10 November: Dina Ganefo

12 November: Dina Keséhatan Nasional

14 November: Dina Brigade Mobil (BRIMOB)

14 November: Dina Diabetes Sadonya

21 November: Dina Pohon

22 November: Dina Perhubungan Darat

25 November: Dina Guru

Dhésèmber[besut | besut sumber]

1 Dhésèmber: Dina AIDS Sadonya

1 Dhésèmber: Dina Artileri

3 Dhésèmber: Dina Cacat

9 Dhésèmber: Dina Armada

10 Dhésèmber: Dina Hak Asasi Manungsa

12 Dhésèmber: Dina Transmigrasi

15 Dhésèmber: Dina Infanteri

19 Dhésèmber: Dina Bela Nagara

22 Dhésèmber: Dina Ibu

22 Dhésèmber: Dina Sosial

22 Dhésèmber: Dina Korps Wanita Angkatan Darat (KOWAD)

Dina lair organisasi utawa parté ing Indonésia[besut | besut sumber]

5 Januari: Dina Ulang Tahun Parté Persatuan Pangyasa (PPP)

10 Januari: Dina Ulang Tahun Partai Demokrasi Indonésia (PDI)

31 Januari: Dina Ulang Tahun Nahdlatul Ulama (NU)

5 Fèbruari: Dina Ulang Tahun Himpunan Mahasiswa Islam (HMI)

14 Maret: Dina milad Ikatan Mahasiswa Muhammadiyah (IMM)

23 Maret: Dina lair Gerakan Mahasiswa Nasional Indonésia (GMNI)

20 April: Dina milad Parté Keadilan Sejahtera (PKS)

9 September: Dina Ulang Tahun Parté Dhémokrat

20 Oktober: Dina Ulang Tahun Golongan Karya

22 Dhésèmber: Dina Ikatan Senat Mahasiswa Farmasi Seluruh Indonésia (ISMAFARSI)

Dina riyaya saka njaban rangkah kang dipèngeti ing Indonésia[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]