Dina Guru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Dina Guru iku sawijining dina kang nuduhaké pakurmatan utawa pèngetan marang guru. Dina Guru dipèngeti ing tanggal kang béda saben nagara .Ing saben nagara, dina guru arupa dina prèi sekolah lang dimumpangataké kanggongayahi upacara.

Dina guru ing nagara liya[sunting | besut sumber]

Amérika[sunting | besut sumber]

Dina pengetan ing tolar donyané Domingo Faustino Sarmiento, panjenengané dadi salah sijiné pandhidhik lan politisi Argentina.
  • Brazil: 15 Oktober (wiwit 1963)
Kapisnan di pingeti lan dirayakake ing taun 1947 ing São Paulo déning gunggungé guru kang ana ing sekolahan cilik. Tanggal 15 Oktober disarujuki dadi dina guru karana ing tanggal kasebut, Dom Pedro I sarujuk ing dekrit panata bali ing sekolah dhasar ing Brazil.
Ing taun 1974, tanggal 10 Desember disarujuki dina guru karana penyair Chili Gabriela Mistralnerima Panghargaan Nobel ing 10 Desember 1945. Wieit taun 1977, dian guru diubah dadi tanggal 16 Oktober kang tumuju kanggo minggeti ngadegé Institut Guru Chili (Colegio de Profesores de Chile).[1]
  • Meksiko: 15 Mei (wiwit 1918)
  • Peru: 6 Juli (wiwit 1953)
Pajuang kamardikan José de San Martín ngadegaké sekolah kanggo wong lanang wiwit José Bernardo de Tagle mbébasaké résolusi pendhidhikan ing 6 Juli 1822.[2]

Asia[sunting | besut sumber]

Pèngetan dina guru (basa Tagalog: Araw ng mga Guro)
Pengetan dina tilar donyané Morteza Motahari minangka martir ing tanggal 2 Mei 1979.
Murid-murid biasané menehi hadiah mbale jasa déning guru, kang awujud kartu ucapan lan kembang
Pingetan digalakake minangka sedina sadurungé lan murid-murid dimulihake gasik
Dina prei kanggo sowan ing guru utawa mantan guru

Èropah[sunting | besut sumber]

Australia[sunting | besut sumber]

Dina Jumat pungkasan ing sasi Oktober dipèngeti dina Guru Sadonya ing Australia.

Rujukan[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dina_Guru&oldid=976231"