Digitalis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Digitalis
Digitalis purpurea2.jpg
Digitalis purpurea
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Lamiales
Famili: Plantaginaceae
Génus: Digitalis
Carolus Linnaeus
Spesies
Sekitar 20 spésies, kalebu:
Digitalis cariensis
Digitalis ciliata
Digitalis davisiana
Digitalis dubia
Digitalis ferruginea
Digitalis grandiflora
Digitalis laevigata
Digitalis lanata
Digitalis leucophaea
Digitalis lutea
Digitalis obscura
Digitalis parviflora
Digitalis purpurea
Digitalis thapsi
Digitalis trojana

Digitalis viridiflora

Digitalis, (Inggris: Foxglove, Jerman: Fingerhut) iku génus saka watara 20 spésies tetuwuhan rong taunan utawa taunan, sing biyèn digolongaké sajeroning kulawarga Scrophulariaceae. Miturut panelitèn èlmiah anyar sajeroning babagan genetika, tetuwuhan iki bisa digolongaké sajeroning kulawarga Plantaginaceae. Kembang saka tetuwuhan iki awangun kaya loncèng cilik lan wernané béda miturut species saka ungu, jambon, putih utawa kuning. Tetuwuhan iki asalé saka Éropah, Asia pérangan kulon lan tengah, sarta Afrika lor.

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]