Diet karbohidrat asor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tuladhane sajian rendah karbohidrat, kale lan endhog rebus

Panganan karbohidrat sithik mbatesi panggunaan karbohidrat relatif kanggo diet rata-rata. Panganan sing akeh karbohidrat (kayata, gula, roti, pasta ) diwatesi, lan diganti karo panganan sing ngemot persentase lemak lan protein luwih dhuwur (kayata, daging, unggas, iwak, kerang, endhog, keju, kacang-kacangan, lan wiji ), uga panganan sing kurang karbohidrat (kayata bayam, kale, chard, collard, lan sayuran serat liyane).

Kurang standardisasi babagan diet karbohidrat karbohidrat sing kudu ana, lan iki nduweni riset rumit. [1] Siji definisi, saka American Academy of Family Physicians, nemtokake diet rendah karbohidrat amarga kandungan karbohidrat kurang saka 20%. [2] Ora ana bukti sing apik yen diet karbohidrat murah menehi tunjangan kesehatan tartamtu kajaba diet bobote, nalika diet kurang karbohidrat entuk asil sing padha karo diet liyane, amarga penurunan bobot utamane ditemtokake dening watesan kalori lan ketaatan.

[3]

Bentuk ekstrem rendah karbohidrat - diet ketogenik - pisanan digawe minangka panganan medis kanggo ngobati epilepsi . [4] Liwat dukungan selebriti, wis dadi pola diet penurunan berat badan sing populer, nanging ora ana bukti manawa ana mupangate khusu kanggo tujuan iki, lan bisa uga ana efek efek samping . [5] Asosiasi Dietetik Inggris milih salah sawijining "panganan paling larang saka 5 panganan sing ora bisa diidhep ing taun 2018".

A bundle of curly kale leaves.
Kaya sayuran godhong liyane, kale kriting minangka panganan sing kurang karbohidrat.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The ups and downs of low-carbohydrate diets in the management of Type 1 diabetes: a review of clinical outcomes". Diabet. Med. (Review). 36 (3): 326–334. October 2018. doi:10.1111/dme.13845. PMID 30362180. Low‐carbohydrate diets are of interest for improving glycaemic outcomes in the management of Type 1 diabetes. There is limited evidence to support their routine use in the management of Type 1 diabetes.
  2. "Low-carbohydrate diets". American Family Physician. 73 (11): 1942–8. June 2006. PMID 16770923. Diarsip saka sing asli ing 13 February 2020. Dibukak ing 23 February 2010.
  3. Thom, G; Lean, M (May 2017). "Is There an Optimal Diet for Weight Management and Metabolic Health?" (PDF). Gastroenterology (Review). 152 (7): 1739–1751. doi:10.1053/j.gastro.2017.01.056. PMID 28214525. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 19 July 2018. Dibukak ing 24 October 2019.
  4. "Top 5 worst celeb diets to avoid in 2018". British Dietetic Association. 7 December 2017. Diarsip saka sing asli ing 6 February 2020. Dibukak ing 6 February 2020. The British Dietetic Association (BDA) today revealed its much-anticipated annual list of celebrity diets to avoid in 2018. The line-up this year includes Raw Vegan, Alkaline, Pioppi and Ketogenic diets as well as Katie Price's Nutritional Supplements.
  5. Kossoff EH, Wang HS. Dietary therapies for epilepsy. Biomed J. 2013 Jan-Feb;36(1):2-8. doi:10.4103/2319-4170.107152 PMID 23515147