Didache

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Didache utawa Didakhe (Grikenlan Koine Διδαχὴ, Didachē), utawa Ajaran-Ajaran Rasul yaiku jeneng sing umum diwenehi marang risalah Kristen awal (sing diduga asale saka wektu telung abad kapisan sajarah Greja), sing ngandung pangajaran kanggo komunitas-komunitas Kristen. Teksne dhewe kira-kira menika katekismus tertulis kapisan, kanthi telu bagean utami sing mbahas pengajaran Kristen, ritual-ritual kayata baptisan lan ekaristi, lan organisasi greja. Didache dianggap dening sabagean Bapa Greja minangka bagean saka Prajanjian Anyar lan dening sabagean liyane ditulak amargi isine diraguke, supaya pungkasan ora ditrima ing kanon, kajaba Greja Ortodoks Ethiopia sing nrimane ing "kanon sing luwih amba".

Referensi[besut | besut sumber]

  • Audet, Jean-Paul, La Didache, Instructions des Apôtres, J. Gabalda & Co., 1958.
  • Draper, Jonathan, ed. 1996. The Didache in Modern Research (Leiden, New York and Cologne)
  • Holmes, Michael W., ed., The Apostolic Fathers: Greek Texts and English Translations, Baker Academic, December 1, 1999. ISBN 978-0-8010-2225-8
  • Lightfoot, Joseph Barber, et al., Apostolic Fathers, London: Macmillan and Co. 1889.
  • Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]