Dibyo Widodo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dibyo Widodo

Jenderal Pulisi Drs. Dibyo Widodo (lair ing Purwokerto, Jawa Tengah, 26 Mèi 1946 – pati ing Singapura, 15 Maret 2012 ing umur 65 taun) inggih punika Kapolri kaping 13 ingkang negesaken peran kapulisen minangka pengayom masarakat. Bab punika sami kaliyan latar belakang tugas ingkang dipunemban déning lulusan PTIK taun 1975, ingkang boten éwah saking manéka perkawis ingkang pesthi wonten ing masarakat. Sadangu pèriode kepemimpinanipun ingkang dipuntandhani kaliyan wontenipun prastawa wigati tumrap bangsa lan nagara inggih punika Pemilihan Umum taun 1997, nedahaken bilih piyambakipun panci dipuntuntut déning tugas ingkang mbetahaken disiplin inggil punapa déné kerjasama tim ingkang saé.

Garis kabijakan ingkang dipunmedalaken wiwit dipunlantik tanggal 18 Maret 1996 lajeng katuang wonten ing butir-butir kabijakan, inggih punika: Sosialisasi Gerakan Displin National, Pembentukan/Kerjasama Tim, Konsistensi Pendekatan Hukum, Pelayanan Terbaik lan Amankan lan Suksésakan Pemilu 1997 & Sidang Umum MPR 1998, ingkang kaarahaken saperlu mujudaken penampilan individu, penampilan ékan lan penampilan operasional. Pengalaman lapangan ingkang wiyar kalebet laladan ingkang gadhah potensi konflik ingkang inggil kados déné Surabaya lan Medan, cekap kangé maringi bekel tumrap sawijining pamimpin ingkang gadhah tanggel jawab ingkang inggil.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Dibyo Widodo miwiti karieripun wonten ing kapulisèn wiwit tanggal 1 Dhésèmber 1968 kanthi pangkat Inspektur Pulisi tingkat II. Miwiti tugas minangka Perwira Operasi wonten ing Komres 1012 Surabaya, lajeng palakrama kaliyan Dewi Poernomo Aryanti, pasangan mau lajeng dipunparingi 2 putra lan 1 putri. Minangka sosok ingkang nyusuri karieripun saking ngandhap, putra mbarep pasangan Drs Soekardi lan Toerniati Sukardi punika naté njabat 32 kalungguhan sadéréngipun njabat minangka Kapolri. Bab punika dipunlampahi kaliyan tumenen nglampahi manéka jenjang pendidikan punapa kursus lan penataran. Pendidikan limrahipun piyambak inggih punika dumugi tingkat SMA taun 1965 ingkang kalajengaken kaliyan pendidikan wonten ing Akademi Angkatan Kepulisian (1968), Bakaloreat PTIK (1972), Doktoral PTIK (1975), Sesko ABRI Bagpol (1981), Lemhannas (1993).

Panyandhang brevet Para Brimob Polri, Selam Polri, Selam Angkatan Laut, lan Pandu Udara saking Kopassus Angkatan Darat punika, gadhah komitmen kanggé ningkataken operasional kepulisian wonten ing mbrasta kanisthan kanthi tetep nggatosaken garis-garis kabijakan pendahulunipun. Cathetan prestasi operasionalipun lumayan nonjol nalika gadhah tugas ing Operasi Seroja Timor Timur, nanging sajatosipun minggahipun karier kacathet sasampunipun mungkasaken tugas minangka Kapolres Deli Serdang taun 1986 lan dipunangkat minangka ADC Présidhèn RI dumugi taun 1992. Kanthi urut sasampunipun punika, piyambakipun njabat minangka Irpolda Sumut, Wakapolda Nusa Tenggara, Wakapolda Metro Jaya, Kapolda Metro Jaya clan kalajengaken dados Kapolri.

Sadangunipun njabat dados Kapolda Metro Jaya kathah langkah-langkah taktis dipuntindakaken punapa déné tindakan ingkang teges ingkang asring damel ciut anak buahipun amargi nindak sadaya wujud panyimpangan ing lingkungan Polri punapa déné wonten ing ngadhepi gangguan kamtibmas wonten ing kutha krajan boten segen tumindak ingkang keras tanpa mandheng wulu sinten kemawon. Kangge nglayani kanthi rikat sadaya kabetahan masarakat medal pamanggih pambentukan ékan Unit Reaksi Cepat utawi ingkang langkung misuwur kanthi singedan URC, ing pundi saben laporan saking masarakat, wonten ing wekdal ingkang sakedhik Polri langsung dhateng ing papan kadadosan.[2]

Tilar Donya[besut | besut sumber]

Dibyo Widodo tilar donya amargi kénging serangan jantung, kanthi sadèrèngipun ngalami koma udakawis 2 dinten.[3][4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Banurusman Astrosemitro
{{{jabatan}}}
1996–1998
Diganti déning:
Roesmanhadi