Dhistrik Geumjong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Geumjeong District
금정구
Dhistrik
Trankripsi Basa Koréa
 • Hanja
 • Éjaan Latin kag Kasempurnakaké Geumjeong-gu
 • McCune-Reischauer Kŭmjŏng-ku
Sesawangan Geumjeong-gu saking Geumjeongsan
Sesawangan Geumjeong-gu saking Geumjeongsan
Official logo of Geumjeong District
Logo
Busan Geumjeong-gu.svg
Nagara Koréa Kidul
Wewengkon Yeongnam
Tingkat provinsi Busan
Pamérangan administratif 20 administratif dong
Laladan
 • Gunggung 65.19 km2 (25.17 sq mi)
Cacah warga (2005[1])
 • Gunggung 264.880
 • Pepadhet 4.063/km2 (10,520/sq mi)
 • Dhialèk Gyeongsang
Situs wèb Geumjeong District Office

Dhistrik Geumjeong inggih menika satunggaling gu, utawi dhistrik, wonten ing lor pusat Busan, Korea Kidul. Kirang langkung wonten 7,3% saking populasi Busan mapan wonten ing Geumjeong-gu.[2]

Hoedong Reservoir menika mapan wonten ing wates wetan dhistrik, lan gunung Geumjeongsan wonten ing sisih kulon. Awit saking menika, 75% lemah dhistrik menika dipunwates kaliyan pambangunan dalem-dalem. Penduduk saking dhistrik menika konsentrasinipun wonten ing lembah kali Oncheoncheon kali alit saking Suyeonggang.

Bentang alam ingkang kawentar menika kalebet Beomeosa, satunggaling kuil Buddha wonten ing dinasti Silla lan Geumjeongsan, gunung ingkang madhepipun tebih saking dhistrik. Geumjongsan nginggilipun menika témbok Geumjeongsanseong, ingkang dipunbangun nalika Dinasti Joseon.

Saperangan perguruan tinggi lan universitas menika mapan wonten ing Dhistrik Geumjeong. Lan ingkang paling katingal menika Universitas Nasional Pusan.

Dhistrik Geumjeong menika gadhah fungsi kanggé sesambetan koneksi transit antawisipun pusat Busan lan tirahanipun saking Korea. Ujung lor Busan Subway Line 1 mapan wonten ing Nopo-dong, ingkang winatesan kaliyan termina bis Ekspres Busan. Kejawi menika, sisih kidul piyambak Gyeongbu Expressway mapan wonten ing salebeting dhistrik.

Dhistrik menika kadamel awit saking pamisahan saking Dongnae-gu nalika taun 1988.

Pamerangan administratif[besut | besut sumber]

Dhistrik Geumjeong menika kaperang saking 11 legal dong, ingkang sedayanipun menika kaperang saking 20 administratif dong, kados ing ngandhap menika:

Kuthakembar[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Busan

Koordhinat: 35°14′30″N 129°05′30″E / 35.24167°N 129.09167°E / 35.24167; 129.09167